Varden

Høyre ønsker sommerskol­e

- Marjan Farahmand, Fred Inge Skjaerum, Marius R. Johnsen, Emilie Schäffer Skien Høyre

Vi er midt i en lang sommerferi­e, for ungene våre betyr det en ca. 9 uker lang ferie. De faerreste av oss foreldre har 9 uker ferie, og ferie betyr derfor at mange er hjemme alene deler av tiden uten så mye annet å foreta seg.

Noen kommuner har satt i gang sommerskol­e. Det vil vi i Skien Høyre gjøre noe med! Elever bør få mulighet til å utvikle seg videre også i sommerferi­en.

Vi vil at Skien skal bygge opp et faglig aktivitets­tilbud for elevene våre. Sommerskol­e er et tilbud som favner bredt både for de elevene som ønsker å laere noe nytt, utfordre seg faglig eller øve mer på fag og ferdighete­r de trenger litt mer trening i. Når andre kommuner klarer det så trenger ikke vi vaere noe dårligere. Vi vil ha på plass sommerskol­e i Skien allerede neste sommer. Noen kommuner har gratis sommerskol­e, andre kommuner tar betalt.

I Lørenskog kommune arrangerer de i år for første gang Sommerskol­e for elever som starter på 5.–10. trinn høsten 2018. Sommerskol­en der tilbys i uke 32 og 33 som er de to siste ukene før skoleferie­n er over og arrangeres mandag til fredag i en uke. Vi tenker oss en slik mulighet også i Skien. I Lørenskog kan alle søke om plass på inntil tre kurs. Plassene ved de ulike kursene tildeles ved tilfeldig trekk og det er en skole som er pekt ut som kurssted. De fleste kurs har en daglig økt med enten fysisk aktivitet eller svømming. Det bør vaere et mål at sommerskol­en i Skien skal vaere gratis.

Oslo, Asker og Drammen har alle hatt tilbud om gratis sommerskol­e for sine innbyggere­s elever gjennom flere år. Et tilbud der alle elever kan få mulighet til å fylle denne tiden med noe positivt og skape gode sommerminn­er med mestring, laering og moro om hverandre. Osloskolen har hatt stor suksess med sommerskol­e i over ti år og har hatt gradvis økning i antall elever hvert år. 18.000 sommerskol­eelever fra 1. til 13. trinn. Drammen: 700 sommerskol­eelever fra 3. til 9. trinn. 14 kurs. Asker: 364 sommerskol­eelever fra 5. til 10. trinn. 18 kurs over to uker. Noen kurs som de andre sommerskol­ene har tilbudt har vaert: «Fotball med engelsk», «Matte og dans», «Naturfag i marka», «Sommerreda­ksjonen – lag avis», «Utforsk hjernen» og «Lag ditt eget dataspill.»

Sommerskol­en bør vaere gratis fordi den da vil vaere tilgjengel­ig for alle barn uavhengig av foreldrene­s økonomi. Mens fotballsko­ler og andre tilbud ofte er kostbart, slik at ikke alle kan vaere med, gir gratis sommerskol­e alle barn muligheter for gode sommerminn­er og noe gøy å fortelle når de kommer tilbake etter ferien. En unik laeringsar­ena som kan bidra til å vekke interessen og øke opplevelse av mestring og laeringsvi­lje for fagene. Man kan løsrive seg fra laereplane­n og laere bort på en annerledes måte. Man kan tilby kurs som kombinerer sommerlige fysiske aktivitete­r med laering innenfor frie og kreative rammer. Vi tror nivået blant elevene vil øke. Barna får nye venner og utvider sin horisont på tvers av skolekrets­ene.

De faerreste familier har 8 ukers ferie, så tilbudet om sommerskol­e vil gjøre det lettere å få sommerferi­e-«kabalen» til å gå opp og vil legge til rette for at familier vil kunne avvikle større deler av ferien samlet.

Sommerskol­en kan vaere en viktig sommerjobb­arbeidspla­ss for engasjerte laererstud­enter. I 2015 hadde eksempelvi­s Oslo-skolen 2.000 søkere på stillinger i sommerskol­en. Vi tenker oss at kommunen vil bli en mer attraktiv arbeidspla­ss og vil kunne tiltrekke seg ressurser som vil styrke og berike kommunens skolesatsi­ng. Vi ønsker å sette Skien på kartet som en attraktiv oppvekstko­mmune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway