Varden

Frankrike til finale

Samuel Umtiti knuste Marouane Fellaini etter en hodeduell og nikket Frankrike til VMfinalen i fotball etter 1-0-seier over Belgia.

-

▶ Frankrike sikret sin tredje VMfinale etter 1-0 over nabolandet Belgia tirsdag kveld. Avgjørelse­n falt etter 50 minutter da Barcelona-stopper Umtiti steg til vaers, knuste Fellaini i luften og sendte franskmenn­ene til himmels.

Langt ut i overtiden var Corentin Tolisso naer å doble til 2-0, men Thibaut Courtois var kjapt nede og reddet.

Dermed må et slukøret Belgia belage seg på den kjipe bronsekamp­en lørdag, mens naboene i sør kan juble for en ny VMfinale.

Der venter enten England eller Kroatia, som møtes onsdag.

Lloris med tigerspran­g

Eden Hazard startet friskt og leverte to store sjanser i åpningen. Den største kom etter 18 minutter da han trakk seg innover i feltet og fyrte mot krysset, men Raphaël Varane styrte ballen rutinert utenfor med hodet.

Tre minutter senere trodde Toby Alderweire­ld at han sendte Belgia i føringen, men Frankrike-keeper Hugo Lloris strakte seg så lang han er og reddet skuddet til Tottenhaml­agkamerate­n fra 15 meter.

Franskmenn­ene ville ikke vaere noe dårligere på sjanse

fronten, og etter 33 minutter ble Olivier Giroud servert av Kylian Mbappé i feltet, men avslutning­en var av det svake slaget.

Knuste Fellaini i lufta

Benjamin Pavard kunne sendt Frankrike i ledelsen tre minut

ter senere. Skuddet var naert, skrått hold ble derimot avverget av en god beinparade levert av belgiernes sisteskans­e Thibaut Courtois. Courtois og keeperkoll­ega Lloris sørget dermed for at nabolanden­e gikk målløse til pause.

Semifinale­n var derimot ikke målløs saerlig lenger. Fem minutter etter pause stanget Umtiti franskmenn­ene i ledelsen da han knuste Marouane Fellaini i hodeduelle­n etter et fransk hjørnespar­k.

Frankrike burde doblet ledelsen kun fem minutter senere. Stortalent­et Mbappé sendte Giroud i strålende skuddposis­jon med en lekker pasning, men Mousa Dembélé fikk avverget avslutning­en i tolvte time.

Fellaini ønsket å gjøre opp for seg og leverte et godt forsøk med pannebrask­en som gikk like utenfor etter 65 minutter spilt. Lagkamerat Axel Witsel sendte av gårde en suser ti minutter før slutt, men belgierne klarte ikke å overliste Lloris tross et trøkk i sluttminut­tene. (NTB)

??  ?? MATCHVINNE­R: Samuel Umtiti knuste Marouane Fellaini i hodeduelle­n og stanget inn Frankrikes 1-0-scoring. FOTO: NTB SCANPIX