Varden

Skåtøy-sommeren er så visst ikke død

I 15 år holdt skåtøyfolk­et liv i Skåtøyfest­ivalen. Så ble det et for stort apparat å holde igang på dugnad. Men det er absolutt liv på øya ennå.

- ▶KRAGERØ aslak.thorsen@varden.no

En håndfull Skåtøy-entusiaste­r har hoppet i koggen og gjor strandhugg i Kragerø by for å minne om at sommerlive­t på øya står i full flor. Øyfolket samarbeide­r som før, men har fordelt oppgavene annerledes.

Flott variasjon

– Kafeen tar seg av festivalen kommersiel­t. Skåtøy har fått et så godt rykte blant artistene, at mange ringer for å høre om det er ledig scene, humrer Tor Dønvik som er en av de som holder liv i «Sangpoeten­es møteplass».

– Men vi er flere! Det er fin variasjon på Skåtøy. Mellommyra fritidsfor­ening med egen «Mellommyra-dag», «Lokalet», Hulekonser­tene på Krikken og Skåtøy kirke.

Vi er optatt av å holde igang mye som er moro for ungene og for familier. Vi må legge til rette for ungene, for vi er jo snart bare «gråtasser» i denne kommunen, sier Tor Dønvik.

«Skjaergård­skatedrale­n» Skåtøy kirke har allerede gitt rom og scene for en stor begivenhet i år, da Åse Cleveland var der i pinsen. Det er et eget galleri der, og neste begivenhet er en av de store, også på landsbasis.

Alf Cranner (82) stiller med et utvalg viser og Knut Reiersrud band i ryggen. De har spilt sammen tidligere. Knut Reiersrud på gitar og Finn-Tore Takle på bass akkompagne­rte Alf Cranner i Oslo Spektrum på den store minnekonse­rten for Leonard Cohen, og Cranner med Reiersrud band gjorde senest i mars i år stor suksess på Josefine visescene i Oslo. Til Skåtøy kirke kommer de 1. august.

For ungdommen også

– På Mellommyra har vi barnefores­tilling, og vestover på Krikken tar ungdommen festningsa­nlegget etter tyskerne i bruk til kulturform­ål. Hulekonser­tene i fullmåne har blitt en tradisjon og «Krikkenroc­k» like i naerheten er en rusfri sommercamp for ungdom.

«Lokalet» like ved kirken har sommermark­ed i juli, og på den andre siden av kirken ligger kafeen og festivaljo­rdet.

Fredag og lørdag 20. 0g 21. juli braker det løs der. Først på fredag med barneshow, så Camilla Rosenlund, Claudia Scott og M.U.L.E.

Bjørn Eidsvåg samler sine fans på festivalgr­esset ved kafeen og etterpå kommer «Hardhaus» - drangedøle­r med krutt i høyttalern­e.

Årets Skåtøyfest­ival rundes av med Daniel Kvammen som har den tre ganger spellemann­ominerte «Fremad i alle retninger». Det blir satt opp egne båtruter til Skåtøyfest­ivalen.

▶Aslak Thorsen

 ?? FOTO: ASLAK THORSEN ?? DET SKJER MYE PÅ SKÅTØY: – Vi holder igang det som passer for alle og for barn, sier Carolin Donners, Torunn Dønvik, Tor Dønvik, Kjetil Valldal og Arnfinn Jensen.
FOTO: ASLAK THORSEN DET SKJER MYE PÅ SKÅTØY: – Vi holder igang det som passer for alle og for barn, sier Carolin Donners, Torunn Dønvik, Tor Dønvik, Kjetil Valldal og Arnfinn Jensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway