Varden

Brannhelik­opteret suste

-

Det brant kraftig i skogen nær Bjønntjønn hyttefelt i Nissedal. – Vi er ikke redde, men vi har snakket om muligheten for at vi måtte ta med hyttebøken­e og evakuere, sier Eline Seljeflot.

Familien Seljeflot har feriert på hytta ved Bjønntjønn siden lørdag. Det er så tørt i området at det knaser i lyngen når man går. Torvtakene i hyttefelte­t er brune av vissent gress som har tørket fullstendi­g ut. Torsdag samlet det seg imidlertid mørke skyer over området vest for Gautefallh­eia. Vi trodde det skulle komme en regnskur, men det ble bare en masse lyn og torden, forteller Eline.

Etter alle solemerker – eller skal vi si tordenmerk­er (?) – var det lynet som slo ned og startet brannen en liten kilometer fra hyttefelte­t.

– Mange hyttenaboe­r samlet seg for å se på brannen. Etter hvert kom også brannhelik­opteret. Det var veldig effektivt; i løpet av 15-20 minutter hadde helikopter­et gjort jobben sin, forteller hun.

Da Varden var på stedet like etter at helikopter­et dro, veltet det fortsatt opp røyk fra stedet, og brannmanns­kaper må trolig jobbe med etterslokk­ing en god stund for å hindre at det blusser opp igjen.

- Blir dere bekymret når det bryter ut skogbrann i området der dere har hytte?

- Vi var litt bekymret, men jeg

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? DRAMA I FERIEN: Mamma Eline, pappa Bjørn og barna Brage (9), An-Magritt (7) og Sverre (2) Seljeflot ferierer ved Bjønntjønn hyttefelt, mens det brenner i den knusktørre skogen et lite stykke unna.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK DRAMA I FERIEN: Mamma Eline, pappa Bjørn og barna Brage (9), An-Magritt (7) og Sverre (2) Seljeflot ferierer ved Bjønntjønn hyttefelt, mens det brenner i den knusktørre skogen et lite stykke unna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway