Varden

Henrys Chevy til Biri

-

Catherine’s Chevy har vært den beste norskfødte treåringen så langt. Søndag skal han ut på Biri i kvalet til prinsesse Märtha Louises Løp.

Selv om Chevyen til Rorgemoen møter hester som Noble Superb og L.J.’s Musclemadn­ess i sitt kvalifiser­ingsløp tror vi Catherine’s Cavalli-sønnen tar årets femte seier.

– Han var litt sliten etter løpet på Leangen sist, og fikk ta det med ro noen dager. Nå ser han bedre ut enn noensinne, uttaler Rorgemoen til fagbladet TGN.

– Jeg tror han kan en lav 1.12tid om nødvendig.

Det er 30.000 kroner til vinnerne av de to kvalløpene, mens det venter 400.000 kroner til vinneren av finalen som kjøres 28. juli.

I hoppeavdel­ingen skal Rorgemoen ut med Catherine’s Chic. Hun er også veldig bra, men møter Geir Vegard Gundersens stortalent Hillary B.R. som bare var tidelet bak den norske rekorden da hun vant på Jarlsberg sist. Uansett har Catherine’s Chic en god sjanse til å ta seg til finalen.

Stig Flåta har to hester med i samme kvalifiser­ingsløp. Vicky Waiting og N.Y. Lovemelike­youdo. Begge står i trening i Danmark, førstnevnt­e hos Flemming Jensen og sistnevnte hos Peter Jensen. På en god dag er begge gode nok til å sikre seg en finaleplas­s. I finalen venter det 200.000 til vinneren, mens 30.000 venter i kvalet. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway