Varden

Samspill med farge og form

- ▶Aslak Thorsen aslak.thorsen@varden.no

Mye omtalt, begge to. Nå åpner Fine Arts sommergall­eri i Kragerø med bilder av både Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard. Utstilling­en «Uten kamp» inneholder nye monotypier og akvareller, malt av de to kunstnerne i samspill.

Tilsammen 48 bilder, servert på bryggekant­en ved Jens Lauersøns plass. Begge kunstnerne har gjort stor suksess tidligere og har fått omtale så det holder. Modergalle­riet på Filipstad brygge ved Tjuvholmen presentere­r bildene for Kragerø og turistene på en av sommerbyen­s aller travleste dager - byfesten og 10 travle feriedager til, fram til 22. juli.

Begge kunstnerne skulle ha vært med på åpningen i Kragerø, men Melgaard hadde sykdomsfor­fall.

Tilsammen 48 bilder, akva- reller, etsinger og monotypier er på plass - til priser mellom 99.200 kroner og ned til 18.250 kroner. Alle uten tittel, men utstilling­ens hovedtitte­l er «Uten kamp».

Alle bildene er denne gangen samarbeidp­rosjekter mellom de to kunstnerne. Det vil si at begge har signert.

– De kunstnerne jeg har møtt, har alle vært sterke personligh­eter. Hvordan har dere to fått til å samarbeide konkret om hvert enkelte bilde?

– Det har vært lett, og er i tillegg en morsom arbeidsfor­m. Vi er kanskje såpass forskjelli­ge personligh­eter at vi ikke kolliderer med hverandre. Den ene begynte og så fortsatte den andre - enkelt! Neste gang omvendt. Rart at ikke flere har prøv den type samarbeid, sier Sverre Bjertnes.

Nå henger bildene der, fargesterk­e og meningsste­rke.

 ??  ?? FARGESTERK­T PÅ VEGGEN: Galleri Fine Art viser 48 «fellesbild­er» med to signaturer i 10 dager framover i Kragerø.
FARGESTERK­T PÅ VEGGEN: Galleri Fine Art viser 48 «fellesbild­er» med to signaturer i 10 dager framover i Kragerø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway