Varden

Tre lokale travere til kvalifiser­ing

Det er kvalifiser­ing til det svenske kaldblodsd­erbyet i Østersund søndag. Valle Ask, Brenne Banker og Kos Odin tar turen over kjølen.

- morten.skifjeld@varden.no

Det kjøres to kvalifiser­ingsløp. I det første skal Kos Odin ut. Der han møter fjorårets svenske kriterievi­nner Tekno Eld.

I det andre kval-løpet skal Valle Ask ut. Han møter blant annet Stig Flåtas Brenne Banker. Begge løpene har en førsteprem­ie på 30.000 kroner. Distansen er 2140 meter autostart. I finalen venter det 700.000 svenske kroner.

Ser bra ut

Valle Ask har travet fine løp i hele år, men har ennå ikke vunnet. Søndag håper kretsen rundt hesten på årets første triumf.

– Alt ser veldig bra ut. Selv om han ikke har vunnet så langt har han travet fine løp i hele år, sier trener og kusk Tom Erik Solberg.

Det er alltid litt nerver med i spillet når man skal prøve å kvalifiser­e seg til en finale i årgangsløp­ene.

– Han har kommet i det tøffeste kvalifiser­ingsløpet, men skal han vinne, og vinne finalen må han uansett slå disse konkurrent­ene.

Sporet (spor 6) ble kanskje ikke det beste, men Solberg er uansett optimist.

– Jeg tror ikke sporet betyr så mye. Hesten går fra alle posisjoner. Det har han vist i alle sine starter i år. Jeg har seierstro.

Spennende

Brenne Banker skal ut i samme løp som Valle Ask, og kan fort kjempe om seieren også han. Han var fryktelig dårlig sist. – Banen på Leangen var forferdeli­g tung og sølete. Brenne Banker trenger godt feste, og har også tidligere vist at han ikke takler sølebane, forteller trener Malene Berdalen.

I trening ser alt bra ut før reisen til Östersund.

– Brenne Banker gikk de siste intervalle­ne tirsdag, og da så alt veldig fint ut. Jeg har stor tro på at han skal være blant de seks beste som kvalifiser­er seg til finalen.

På rett vei

Kos Odin var forhåndsfa­voritt i det svenske kriteriet i fjor, men fungerte dårlig.

Det har han gjort helt fram til sin siste start hvor han endelig viste framgang igjen. Med ytterliger­e framgang kan han hente en finalebill­ett.

▶ Morten Skifjeld

 ??  ?? GOD VINNERSJAN­SE: Catherine’s Chevy skal normalt ta seg av kvalet til prinsesse Märtha Louises Løp søndag.
GOD VINNERSJAN­SE: Catherine’s Chevy skal normalt ta seg av kvalet til prinsesse Märtha Louises Løp søndag.
 ??  ?? BLIR FAVORITT: Valle Ask og Tom Erik Solberg er favoritter til å vinne sittkvalif­iseringslø­p til Svenskt Travderby i Östersund søndag.
BLIR FAVORITT: Valle Ask og Tom Erik Solberg er favoritter til å vinne sittkvalif­iseringslø­p til Svenskt Travderby i Östersund søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway