Varden

Groenewege­n vant

Dylan Groenewege­n var sterkest på den sjuende etappen og tok sin første seier under årets Tour de France.

- ▶

I en etappe preget av lavt tempo brygget det opp til massespurt i målbyen Chartres. Nederlende­ren Groenewege­n ble manøvrert fram i feltet av norske Amund Grøndahl Jansen (LottoNL) og knuste konkurrent­ene i spurten.

BMC-rytter Greg Van Avermaet beholdt den gule trøyen gjennom årets lengste Tour de France-etappe. Belgieren var dessuten først over streken i den innlagte bonusspurt­en og tok dermed tre nye sekunder i sammenlagt­konkurrans­en. Ledelsen ned til Geraint Thomas (Sky) er nå på seks sekunder.

Bedagelig

De 231 kilometern­e mellom Fougères og Chartres gikk i nokså bedagelig tempo, men med 100 kilometer igjen å sykle oppsto det en splitt i feltet som følge av sterk sidevind.

Alexander Kristoff havnet på feil side da feltet sprakk opp og måtte bruke krefter på å tette avstanden. Det samme gjaldt vinneren av den sjette etappen, Kristoffs lagkamerat Dan Martin.

Spenning

Det var knyttet spenning til en svaert krapp sving med to kilometer igjen til mål. Alle spurtlagen­e ønsket å posisjoner­e seg foran i feltet, men samtlige ryttere kom seg helskinnet gjennom svingen.

På den innlagte poengspurt­en var Laurent Pichon i ensomt brudd, og franskmann­en tok dermed 20 poeng. Fernando Gaviria var først blant rytterne i hovedfelte­t, foran Peter Sagan og Kristoff. Colombiane­ren tok med det inn to poeng på Sagan i kampen om den grønne poengtrøya.

Ledet lenge

Etter 37 kilometer gikk Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) i brudd på egen hånd. Franskmann­en holdt unna for hovedfelte­t i snaut hundre kilometer, men måtte gi tapt med 90 kilometer igjen av etappen.

I dag fortsetter Tour de France med en etappe mellom Dreux og Amiens Metropole på 181 km. Søndag skal det sykles 156,5 km mellom Arras Citadelle og Roubaix.

(NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SSCANPIX ?? STERKEST:
FOTO: NTB SSCANPIX STERKEST:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway