Varden

Sterkt resultat og ny millionkon­trakt

Imatis endte på 10,7 millioner i resultat før skatt. Selskapet signerte nettopp en kontrakt på over ti millioner i Finland.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ – Vi er godt fornøyd med resultatet, sier administre­rende direktør Morten Andresen. Regnskapen­e viser en femdobling fra 2016 med et resultat før skatt på 2,3 mot 10,7 for fjoråret.

Driftsinnt­ektene har økt med nesten 18 millioner kroner; fra 51,6 millioner i 2016 til 69 millioner i fjor. Dermed har driftsresu­ltatet gått fra 5,8 millioner til 11,4 mill. i samme periode. Det skulle gi en driftsmarg­in på 16,5 prosent, noe de 39 ansatte burde ha all mulig grunn til å vaere godt fornøyd med.

Skjønt det er et stykke igjen til gullåret 2013 da driftsresu­ltatet landet på 23,4 millioner og resultat før skatt på nesten 23 mill.

Levert til Australia

Siden Andresen etablerte selskapet i 1991 har det med årene naermest haglet med gullkanted­e kontrakter for bedriften.

Kontrakten­e er ikke bare inngått i Norge og Skandinavi­a, men også internasjo­nalt. Per i dag er porsgrunns­bedriften verdensled­ende på levering av digitale sykehusløs­ninger og en av de største kontrakten­e de har signert omfattet levering av dataløsnin­ger til verdens mest avanserte hitech sykehus; Royal Adelaide Hospital i Australia.

Men bedriften har også en rekke store leveranser av dataløsnin­ger til St. Olavshospi­tal i Trondheim, Oslo kommune og det nye sykehuset i Østfold.

Effektivit­eten vil øke

Den siste kontrakten Andresen underskrev omfatter levering av dataløsnin­ger til det nye sykehuset i Kainuu i Finland som er under bygging. Her var det tre kandidater som slåss om kontrakten høsten 2017, og Imatis trakk altså det lengst strået.

Ledelsen ved dette sykehuset anslår at effektivit­eten vil øke med ti prosent. I kroner og øre vil det utgjøre mellom fem og seks millioner euro. Skjønt finnene regner ikke med å gjenfinne dette beløpet på bunnlinja med en gang. Snarere ser de for seg en økt inntjening over tid.

Sykehuset vil stå ferdig i 2020, og utprøvinge­n av det nye datasystem­et som Imatis har utviklet i samarbeid med en finsk leverandør vil starte opp til høsten. Målet er at systemet skal vaere ferdig gjennomgåt­t og operativt neste sommer.

Ledelsen ved det finske sykehuset fokuserer på muligheten for økonomisk innsparing ved å benytte seg av Imatissyst­emet i tillegg til et finsk datasystem.

Ved å skape et såkalt «veggløst» system håper finnene på å forkorte pasientene­s opphold på sykehuset.

Detaljert planleggin­g

Markedsdir­ektør Bjørn Olav Nygård i Imatis framhever den detaljerte planleggin­gen og forberedel­sen som har foregått i forkant av kontraktsi­nngåelsen hos helsemyndi­ghetene i Finland.

Kontrakten i Finland er den tredje store kontrakten Imatis signerer i år.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? IMATIS: Imatis går så det gviner. Daglig leder Morten Andresen og Else Marit Tiset Kittilsen og Signe Marie Grave Oland.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN IMATIS: Imatis går så det gviner. Daglig leder Morten Andresen og Else Marit Tiset Kittilsen og Signe Marie Grave Oland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway