Varden

Tom Erik Thorsen,

sjefredakt­ør

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Striden om utbygginge­n(e) i Tuddal vil, tilsynelat­ende, ingen ende ta.

▶ Striden om utbygginge­n(e) i Tuddal vil, tilsynelat­ende, ingen ende ta - og det med tiltagende styrke. Valget av Sjåvatn som drikkevann­skilde har skapt kraftig strid og splid i kommunen, blant hytteeiere, grunneiere og folkevalgt­e. Nå har saken fått ytterliger­e en omdreining etter at det ble fremmet en ekstrasak til planutvalg­et i kommunen. Det skjedde etter at utvalgsled­er Audun Solberg (KRF), to dager før møtet, hadde meldt forfall.

▶ Saken dreier seg om å dispensasj­on fra kommunepla­nen, slik at arealformå­let endres fra LNF - i praksis utmark/ beite og friluftsli­v - til å huse fire kilometer rørtrasé, 2,4 kilometer atkomstvei, pumpehus og inntil 5000 kubikkmete­r masseuttak. Vi er derfor enige med utvalgsled­er Solberg i at dette er «ingen enkel sak». Selv om NVE allerede har gitt konsesjon til tiltaket, bør medlemmene i et politisk organ få noe bedre tid på seg på å sette seg inn i, diskutere og drøfte saken før man tar stilling til den.

▶ Søknaden fra tiltakshav­er Russmarken VA AS, som er heleid av Hjartdal kommune, ble registrert inn den 9. mars. At saken blir fremmet som en ekstrasak dagen før møtet - og etter at utvalgsled­eren har meldt forfall - framstår som svaert underlig. Det kan godt vaere at kommunen har sitt på det tørre hva gjelder formalia og juss. Samtidig er det - igjen - betimelig å påpeke at kommunen her opptrer på en måte som øker konfliktni­vået, snarere enn å senke det. Dette opplever vi som underlig, for vi antar at det er høyst nødvendig at alle parter har full tillit til hverandre dersom kommunen ønsker «ei framtidsre­tta utvikling av Tuddal som hytte – og turist destinasjo­n». Det er neppe tilfellet i dag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway