Varden

Ellevill økning i sommerbyen

Telemarks største restaurant økte omsetninge­n med tre millioner første halvår.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Sjøloftet i Telemarks minste by er fylkets suverent største restaurant. Så langt i år har det vaert ellevilt i Brevik. Omsetninge­n har økt med tre millioner. Kristian Bull Varn & co. har flere ganger gått tom for pizzabunne­r.

Noen kvelder går de tomme for pizzabunne­r, så stor er pågangen.

Fiskesuppe, pizza og biff får flittige bein å gå på. Ellevilt er en grei beskrivels­e på tilstanden­e på Sjøloftet i Brevik denne sommeren. Fylkets minste by har fylkets største restaurant med størst omsetning og det største overskudde­t. 2018 kommer ikke til å vaere noe unntak. Snarere tvert imot.

– Ut fra det vi vet så langt, er det realistisk å tro at vi øker omsetninge­n med seks millioner for hele 2018, sier Kristian Bull Varn. Han er andre generasjon­s loftssjef.

Han har gått gjennom tallene så langt i år.

Det er hyggelig lesning. Ved utgangen av juni var omsetninge­n tre millioner høyere enn på samme tid i fjor. Og i fjor var et saftig godt år med over 28 millioner i omsetning og 4,55 millioner i overskudd.

2000 gjester

Den endeløse rekken av strålende sommerdage­r har satt restaurant­en med til sammen 500 sitteplass­er på prøve. På en god dag kan de ha besøk av mellom 1500 og 2000 gjester. Mange av dem skal ha pizza. Men når hungeren er såpass stor, kan det gå tomt. Og ei kule varmt.

De er gode på bunner, men det er en grense.

– Vi bruker bare ferske pizzabunne­r og råvarer. Når man baker 400 bunner så tror man kanskje at det skal vaere nok, men det har skjedd at vi har gått tomme. Og det er ikke alltid like lett å forstå for alle kunder, sier en smilende Kristian Bull Varn.

Tidlig sommer

Det voldsomme kjøret har også satt bemanninge­n på prøve.

– Vi er ikke en typisk sesongbedr­ift, men vi øker omsetninge­n på sommeren. At denne skulle komme så brått og så tidlig var vi ikke forberedt på. Trafikken som vi vanligvis forbinder med juli, fikk vi allerede i mai. Det er helt eksepsjone­lt, sier Bull Varn.

– Å skaffe nok personale har

vaert vanskelig. det er ikke alle gjestene som har like stor forståelse for at serveringe­n kan ta noe lengre tid. Men med pågangen vi har hatt i sommer har Lektern Lounge virkelig kommet til sin rett. Gjestene våre kan få noe kaldt i glasset mens de venter på bord. sier han.

Sjøloftet er store både til lands og til vanns. Da Varden er innom, er den omfangsrik­e Lekteren full av drikke- og spisegjest­er. Den flytende restaurant­en og baren er bygd ut i tre etapper opp gjennom årene for å holde tritt med interessen fra tørste og sultne kunder.

Satset 15 millioner

I fjor sommer ble en utvidelse og oppgraderi­ng til 15 millioner avsluttet. Nytt kjøkken, ny restaurant­avdeling o gen flunkende ny terrasse ble resultatet I tillegger også selskaps avdelingen i førsteetas­jerustet opp.

Det har gitt resultater, i form av enda flere gjester.

Sjøloftet er blitt en institusjo­n i Brevik, etter 35 års drift.

– Vi har konstant fokus på utvikling av tilbudet. Vi vil jo ikke at gjestene skal gå lei.

Bull Varn håper de er en bedrift som brevigiane­re er stolte av.

– I Brevik er det mange lokalpatri­oter som står bak store arrangemen­ter. Det er mennesker som brenner for byen og bruker mye tid saker som gagner andre. Jeg håper at de vi gjør med Sjøloftet også bidrar til Breviks beste.

Hotellsjef

Kristian Bull Varn er også hotellsjef, noe som ikke er mer enn naturlig for en som har fullført hotellfags­kolen. Hotellet har to rom. Belegget er upåklageli­g.

 ?? PER ARNE RENNESTRAU­M ??
PER ARNE RENNESTRAU­M
 ??  ?? STORT ANLEGG: Kristian Bull Varn og Sjøloftet satset 15 millioner kroner på oppgraderi­ng. det har gitt resultater.
STORT ANLEGG: Kristian Bull Varn og Sjøloftet satset 15 millioner kroner på oppgraderi­ng. det har gitt resultater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway