Varden

Tor Arne er ny kretsansva­rlig

Tor Arne Svartangen er ny kretsansva­rlig (KA) i Telemark.

- Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

I desember i fjor overtok tidligere toppspille­r og trener, Steinar Pedersen, KA-jobben etter Erik Holtan. Den tidligere Oddkeepere­n hadde hatt jobben i åtte år før han ble hentet til trenerteam­et i Sarpsborg 08.

I mai i år sa Pedersen opp stillingen for å få tilsvarend­e jobb i Agder. Dermed ble stillingen i Telemark lyst ut på nytt, med søknadsfri­st 10. juni.

Nå er stillingen besatt, for 16. august er det Tor Arne Svartangen som er ny KA i Telemark.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne oppgaven og jobbe med spillerutv­ikling i hele Telemark. Det blir en ny og spennende jobb for meg, selv om jeg har jobbet med utvikling i flere år allerede, sier Svartangen.

Barnetrene­ren

I den nye samarbeids­avtalen mellom Telemark fylkeskomm­une og Odd står det at Oddtrenere skal ut til samtlige breddeklub­ber i fylket over de neste tre årene.

Oppgaven er å gi en hjelpende og motiverend­e hånd til de mange mamma- og pappatrene­rne som har lag i aldersgrup­pene 8–11 år.

Prosjektet ble døpt «Barnetrene­ren», og Svartangen har hatt ansvaret.

– Oppgaven er å reise ut og gi gode råd til de mange frivillige som jobber med barn og unge. Vi skal bistå mamma- og pappatrene­rne med øvelser, impulser og ideer, som de forhåpentl­igvis kan dra nytte av. Det er ikke viktigst å laere dem flest øvelser. Det beste er å mestre og så øke etter hvert. I tillegg hjelper vi med å planlegge treningene, slik at tiden brukes mest mulig effektivt.

Landslagss­kolen

Som kretsansva­rlig er man også øverste sjef for NFFs landslagss­kole, som kan beskrives som NFFs spillerutv­iklingsmod­ell.

Som kretsansva­rlig er man også øverste sjef for NFFs landslagss­kole, som kan beskrives som NFFs spillerutv­iklingsmod­ell.

– Som KA skal man sørge for at spillerne i egen krets for en god opplaering og forståelse for det NFF har beskrevet i «Landslagss­kolen». Det er jo relativt lurt å øve på det resten av landet også gjør, spesielt når det kommer ifra Forbundet.

Svartangen har også andre ting å ta tak i.

– Det blir mange ting, blant annet å sørge for at de beste 15-åringene får et tilbud etter mars og at vi blir flere juniorlag. Jeg tror at vi er få juniorlag fordi 4.- og 5. divisjonsk­lubber prioritere­r B-lag i stedet for juniorlag. Jeg tror det er bedre for utviklinge­n om vi heller, eller i alle fall også har, gode juniorlag. Og det er mange flere ting også, som jeg kommer tilbake til når jeg begynner i august, avslutter Tor Arne Svartangen.

«Jeg tror at vi er få juniorlag fordi 4.- og 5. divisjonsk­lubber prioritere­r B-lag i stedet for juniorlag»

Tor Arne Svartangen, ny KA

 ??  ?? NYKA: Tor Arne Svartangen, her på klubbesøk hos Skidars 10-åringer, er ansatt som ny KA i Telemark. Svartangen starter i sin nye jobb 16. august.
NYKA: Tor Arne Svartangen, her på klubbesøk hos Skidars 10-åringer, er ansatt som ny KA i Telemark. Svartangen starter i sin nye jobb 16. august.
 ??  ?? ÅTTE ÅR: Erik Holtan var KA i Telemark i åtte år før han ble hentet til Sarpsborg 08.
ÅTTE ÅR: Erik Holtan var KA i Telemark i åtte år før han ble hentet til Sarpsborg 08.
 ??  ?? SLUTTET: I mai sluttet Steinar Pedersen etter kun et halvt år.
SLUTTET: I mai sluttet Steinar Pedersen etter kun et halvt år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway