Varden

En mindre sleip sommer

-

Det har så langt vaert en sommer med sørgelig få oppslag om snegler. Men det har da også vaert få snegler å skrive om. Før i tida sa vi at det var ikke mulig å åpne en avis, uten at det sto noen ord om de brune sleipingen­e. Nå er det motsatt, så de som liker å lese om såkalte mordersneg­ler har det ikke så moro denne sommeren.

Det er nok det fine vaeret som har skylda, vil trolig en ekspert på den slags kunne si. Men når alt skal forklares med vaeret, så trenger man strengt tatt ikke eksperter til å finne ut ymse saker og ting.

Det er altså enn så lenge inngått en slags våpenhvile med sneglene, i hvert fall i noen strøk. Eller er det rett og slett slik at vi er blitt vant til dem og ikke bryr oss lenger? Sneglene kan, som så mange andre, ha integrert seg i samfunnet. Eventuelt er det hageeiere som er blitt mer tolerante overfor våre nye landssnegl­er. For de kommer fra Syden et sted, blir det sagt. Motsatte klimaflykt­ninger, der altså. Dem kan det bli flere av hvis denne varmen får fortsette, og det gjør den trolig. Tidligere ble den populaere drikken øl brukt til å fange sneglene. De brune lot seg fange av Kong Alkohol, som så mange andre. Noen vil nok kalle det alkoholmis­bruk, men de nøyde seg med en liten sup før de tok kvelden. Jeg vet ikke om det gode gamle brygget Brigg ville hatt samme effekt, men nyheten om øl som sneglemord­ernes beste venn var i det minste en opptur for bryg gerinaerin­gen samt staten som soper inn avgifter i alt annet enn sneglefart.

Jeg vil anta at livet er blitt litt annerledes for hageeiere som nå må bruke tiden på noe helt annet enn å jage brunsnegle­r. Uten å oppfordre til noe som helst, så kan det nevnes at pilsner kan brukes til noe annet enn dødbringen­de aktivitet.

 ?? Per Arne Rennestrau­m journalist ??
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway