Varden

Oppgitt over utspill

Høyre vil stoppe prosjektet om et gigantsyke­hjem i Kverndalen. – Det er for sent, sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

▶ Høyre vil at bystyret i Skien stopper prosjektet om et gigantsyke­hjem i Kverndalen, skrev Varden tirsdag. I stedet ønsker partiet at det bygges et sykehjem med 64 plasser på den gamle sykehjemst­omta ved Lundedalen (Slemdalsga­te) og at det nye sykehjemme­t i Kverndalen nedskalere­s til 64 plasser.

– Det er trist at de kommer med et slikt utspill. Det er for sent og de vet at det ikke blir noe omkamp, sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five, til Varden.

Gammeldags og bakstreber­s

Hun er oppgitt.

– Høyre har blitt et gammeldags og bakstreber­sk parti, et nei-parti. Vedtaket om bygging ble gjort 6. april 2017 med 45 mot 10 stemmer i bystyret. At et så stort flertall i bystyret står bak det nye sykehjemsl­øftet, må sees på som et viktig håndslag til at bystyret i store og viktige saker for skiensamfu­nnet, legger partistrat­egi og polemikk til side for å sammen utvikle tilbudene til befolkning­en i Skien.

Foss Five håper Høyre vil tenke seg om og heller påvirke prosjektet underveis i prosessen.

– Det blir ikke stoppet, men Høyre inviteres mer enn gjerne til å komme med innspill når detaljene skal planlegges. Det er vi bare glad for. Både sykehjemsp­rosjektet i Kverndalen og barnehagen ved Lundedalen er godt i gang. Jeg har brukt mye tid og krefter på fortgang i prosjekten­e, for vi trenger alle disse plassene.

Gjør byen attraktiv

Nytt sykehjem skal på plass innen 2022 og barnehage i 2019.

– Vi blir blant de største byene i Norge som får fullt barnehageo­pptak neste år. Det kan vaere attraktivt for folk som ønsker å flytte hit. Når det gjelder sykehjem i sentrum er folk forskjelli­ge. I dag har vi bare sykehjem på utsiden av bykjerna. Det er klart at vi trenger et midt i hjertet av Skien. Jeg har fått mange innspill fra folk som ønsker å bo her. De vil kjenne trafikken, se menneskene og vaere der hvor det skjer ting.

– Høyre er bekymret for grunnforho­ld på tomta i Kverndalen og trekker også fram lite parkering som et argument. Hva sier du til det?

– Vi har hatt eksperter og fagfolk inne, så dette er en søkt argumentas­jon om omkamp. Vår intensjon har hele tiden vaert å gi eldre mennesker en mulighet for å bli gammel i sentrum. For det bor folk i Skien sentrum i dag. Dette skal gi valgfrihet for de urbane eldre og deres pårørende.

Lite parkering har ordføreren ikke forståelse for.

– Vi har bygarasjen som ligger femti meter unna. Og det vil selvsagt vaere mulig for pårørende å kjøre brukerne helt fram. I tillegg har vi bussen rett i naerheten. Dette er en vinnvinn-situasjon, avslutter Foss Five.

▶ Tone Lensebakke­n

 ?? ARKIVFOTO: HALVOR ULVENES ?? REAGERER: Ordfører Hedda Foss Five (Ap) kaller Høyre i Skien for bakstrever­sk og gammeldags etter deres utspill om at de vil ha omkamp om sykehjem i Kverndalen og storbarneh­age ved Lundedalen. Faksimile fra Varden i går.
ARKIVFOTO: HALVOR ULVENES REAGERER: Ordfører Hedda Foss Five (Ap) kaller Høyre i Skien for bakstrever­sk og gammeldags etter deres utspill om at de vil ha omkamp om sykehjem i Kverndalen og storbarneh­age ved Lundedalen. Faksimile fra Varden i går.
 ?? FOTO: BØRVE BORCHSENIU­S ARKITEKTER AS ?? PLANLAGT: Nytt sykehjem i Kverndalen. Skissepros­jekt juni 2018.
FOTO: BØRVE BORCHSENIU­S ARKITEKTER AS PLANLAGT: Nytt sykehjem i Kverndalen. Skissepros­jekt juni 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway