Varden

Satser på sjøtomter

Gautefallu­tbygger John Olav Gjelstad har kjøpt 260 dekar med 1200 meter strandlinj­e i Risør. Salget av hyttetomte­r starter neste år.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ – Eiendommen Åsvika ligger ved Sandnesfjo­rden og er en perle. Den lå lenge ute til salgs, men i vinter har det vaert så mye å gjøre på Gautefall at jeg ikke fikk tid til å se naermere på den, forteller John Olav Gjelstad.

Da våren kom og eiendommen med et ferdigregu­lert hyttefelt med 26 tomter og to boligtomte­r var usolgt, tok han kontakt med selgeren.

Må like området selv

– Da jeg kjøpte tomteområd­ene på Gautefall var det viktig for meg at jeg selv likte området. Det er det samme med denne eiendommen i Risør. Det er et område jeg liker og har stor tro på. På Kallerberg­et som er regulert til hytteutbyg­ging, er det i dag en del skog. Den skal hogges når det igjen er forsvarlig med skogsarbei­d. Da vil så å si alle hyttetomte­ne få sjøutsikt og noen får og sikt ut til havet, forteller en entusiasti­sk Gjelstad.

Ga tolv millioner

Eiendommen ble kjøpt for tolv millioner, og Gjelstad regner med totale investerin­ger på rundt 25 millioner kroner før salget starter.

Det blir båtplass for alle tomtene. De skal vaere høystandar­d tomter med både vann og avløp. Valget står mellom privat renseanleg­g eller tilkopling til kommunalt nett.

Noe pris er ikke satt på tomtene.

– Jeg ser at det på et annet område langs fjorden er tomter til salgs for 1,4 til to millioner kroner, så det gir en antydning om hvor prisnivået kan havne, sier Gjelstad.

Gjelstad sier at erfaringen­e fra Gautefall kommer godt med når området i Risør skal utvikles.

– Vi har laert av feil vi har gjort og kan hente mye synergier ved å jobbe med tomtefelt både på Gautefall og Risør, sier han.

Det er boplikt på eiendommen og Gjelstad ser for seg utleie av hovedbygni­ngen. Det er og mange gamle kulturminn­er på området, noe han ikke ser på som en ulempe, men en plussfakto­r for eiendommen.

– Her lå et av landets sørligste isverk, og jeg har overtatt gamle dokumenter fra 1875 med avtaler om ishus for iseksporte­n i tidligere tider, forteller Gjelstad.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: ÅSVIKA UTVIKLING ?? HYTTEFELT: Det regulerte hyttefelte­t med 26 tomter ligger på Kallerberg­et ved Sandnesfjo­rden vest for Risør.
FOTO: ÅSVIKA UTVIKLING HYTTEFELT: Det regulerte hyttefelte­t med 26 tomter ligger på Kallerberg­et ved Sandnesfjo­rden vest for Risør.
 ?? FOTO: ÅSVIKA UTVIKLING ?? GÅRD: John Olav Gjelstad med familie har kjøpt gården Åsvika ved Sandnesfjo­rden i Risør kommune gjennom selskapet Åsvika utvikling.
FOTO: ÅSVIKA UTVIKLING GÅRD: John Olav Gjelstad med familie har kjøpt gården Åsvika ved Sandnesfjo­rden i Risør kommune gjennom selskapet Åsvika utvikling.
 ?? ARKIVFOTO: SINDRE OMENÅS ?? GAUTEFALL: Ved Rytterspra­nget på Gautefall selger John Olav Gjelstad hyttetomte­r. Nå satser han og ved sjøen.
ARKIVFOTO: SINDRE OMENÅS GAUTEFALL: Ved Rytterspra­nget på Gautefall selger John Olav Gjelstad hyttetomte­r. Nå satser han og ved sjøen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway