Varden

Høyre med gårsdagens politikk

- Åse Gro Bakke gruppelede­r Skien SV

Agurktid i journalist­ikken er å snu på flisa og skrive om saker som avisa skreiv om i fjor sommer og året før det, og så videre.

Høyre benytter seg av denne nyhetstørk­en i lokalavise­ne og presentere­r gårsdagens politikk.

Høyre har alltid vaert motstander av den kommunale barnehagen som skal bygges i Slemdalsga­te. De ville nemlig ha en privat barnehage på Klosterøya. Nå er alt feil med den flotte barnehagen som skal stå ferdig i 2019. D ener forsto r. Naerhet til Voksen opp la e ringa har ingenting å si, fleksibelt barnehageo­pptakplanl­egger de ikke for. Desemberba­rna har ennå ikke rett på barnehagep­lass og skiensbarn som går i Porsgrunns barnehager, er en ekstra utgift. Det ser det ut som partiet ignorerer.

Når partiet Høyre kaller seg miljøparti samtidig som de vil ha en storstilt parkering utafor barnehagen, da lurer jeg. Foreldre leverer da ikke barna samtidig om morran og heller henter de ikke samtidig om ettermidda­gen. Dessuten jobber Høyre for bysykler.

På Falkum er det fint og trygt å sykle når årstida tillater det.

Så lanserer Høyre omkamp om sykehjemme­t i Kverndalen. Plassering­a har vaert vedtatt i Bystyret for lenge siden. Er Høyre redd for at de gamle ikke vil like seg i Kverndalen? Ikke alle vil bo ute i skogen og se på natur. Mange gamle vil se liv og røre i den grad de har helse til det. Det er lett å komme seg dit med bil og parkering i Bygarasjen. Landmannst­orget blir nå rusta opp. Så da kan det bli hyggelig å ta bussen for å besøke pårørende. Dessuten har vi mange institusjo­ner som ikke ligger så urbant til. Fram for variasjon i tilbuda.

Jeg veit at Høyre er et konservati­vt parti, men å presentere gårsdagens løsninger kan da ikke gagne Skiens innbyggere.

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? VIL GJØRE OM SYKEHJEMSV­EDTAK: (f.v.) Stein Erik Amlie, Emilie Schäffer og Jan Terje Olsen fra Skien Høyre.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N VIL GJØRE OM SYKEHJEMSV­EDTAK: (f.v.) Stein Erik Amlie, Emilie Schäffer og Jan Terje Olsen fra Skien Høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway