Varden

Forbrukert­ilsynet: – Sjekk skolekontr­akten din

-

Alle som har fått studieplas­s til høsten – saerlig de som skal inn på privatskol­er – bør sjekke vilkårene før de takker ja, oppfordrer Forbrukert­ilsynet.

Oppfordrin­gen på tilsynets nettsted om å sjekke hva man forplikter seg til, kommer bare noen dager før hovedoppta­ket fra Samordna opptak er klart 20. juli.

Tilsynet har tidligere avdekket urimelige vilkår i kontrakten­e studenter ved privatskol­er er tilbudt. Blant annet var det skoler som krevde semesterav­gift før det samordnede opptaket var klart. Dermed forpliktet studentene seg før de visste om de hadde kommet inn på andre studier.

– En utdannelse kan koste flere hundre tusen kroner. Da er det viktig at du vet hvilke rettighete­r og plikter du har før du takker ja, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukert­ilsynet.

Noe av det høstens blivende studenter anbefales å sjekke, er frister for å si opp skoleplass­en, hva det koster å avbryte studiene og hvilke regler som gjelder ved sykdom.

En oppdatert veilederfo­r skolene skal gjøre det lettere å unngå å havne i konflikt med elevene.

– Målet er at det skal bli enklere for skolene å følge markedsfør­ingsloven og angrerettl­oven når de utformer kontrakten­e sine. Det skal også hjelpe studentene, slik at de ikke havner i uønskede situasjone­r, sier Øverli.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SNART STUDIEOPPT­AK: Hovedoppta­ket fra Samordna opptak er klart 20. juli.
FOTO: NTB SCANPIX SNART STUDIEOPPT­AK: Hovedoppta­ket fra Samordna opptak er klart 20. juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway