Varden

Wolverhamp­ton fortsatt interesser­t

John Kitolano er så å si enig med Odd om en ny kontrakt, men Wolverhamp­ton er fremdeles interesser­t i 18-åringen.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

I april fortalte Varden at den nyopprykke­de Premier Leagueklub­ben Wolverhamp­ton, som på 70-tallet var trekkplast­er i kamper mot Odd på 17-mai, ønsket å kjøpe Kitolano.

Avtalen kunne gitt flere millioner kroner hvis gitte kriterier inntraff. Skiensklub­ben takket nei til den engelske klubben og sa at de ville forlenge avtalen til Kitolano. Den utløper 31. desember i år.

En avgjørelse

For to dager siden ble det klart at Thomas Grøgaard forlater klubben som bosmanspil­ler etter sesongen.

Dermed er det enda viktigere for skiensklub­ben å forlenge avtalen med Kitolano, slik at ikke begge venstrebac­kene forsvinner.

Det klarte ikke Odd før 18-åringen reiste til det pågående EM med det norske G19landsla­get. Varden er kjent med at partene er veldig naere en felles forståelse for de økonomiske betingelse­ne.

– Jeg vil i utgangspun­ktet vaere i Odd og vi er nesten enig om en ny toårskontr­akt, men jeg vil også se an eventuell interesse fra utlandet etter EM. Du må nesten høre med min agent for å få vite nøyaktig hvordan det ligger an, sier Kitolano på telefon fra Finland.

– Dialogen med Odd er god og vi vil fortsette praten etter EM. Da må vi også raskt «close» dette. Det vil si at vi må bli enige om en ny avtale, eller så blir det en ny klubb, svarer agent Atta Aneke, som ikke vil kommentere Vardens opplysning­er om at den engelske klubben fremdeles håper å hente Kitolano til klubbens U23-lag.

Utlandet frister

Venstrebac­ken innrømmer at utlandet frister, men ser også den klare fordelen i å vaere et soleklart førstevalg i Odd.

– Nå er det bare en eventuell utenlandsk klubb som vil vaere aktuell foran Odd. Og det kan jo hende at vi skriver en avtale med en gang jeg kommer hjem. Å spille fast i eliteserie­n er selvfølgel­ig meget bra for men i min alder.

I Wolverhamp­ton vil han trolig få rundt 1,5 millioner i året. Det er nesten tre ganger så mye som han vil få i Skien.

Kitolano var med da Norge tapte 3–1 for storfavori­tten Portugal. Torsdag venter Finland, i en kamp Norge helst bør vinne. I den tredje kampen i gruppespil­let er Italia motstander.

– Målet vårt er å gå videre til semifinale­n og selvfølgel­ig ta seg videre til finalen.

 ??  ?? NORGE ELLER ENGLAND: John Kitolano er omtrent enig med Odd om en ny avtale, men skiensklub­ben kan bli «slått» av Wolverhamp­ton.
NORGE ELLER ENGLAND: John Kitolano er omtrent enig med Odd om en ny avtale, men skiensklub­ben kan bli «slått» av Wolverhamp­ton.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway