Varden

Kaos en måned før seriestart

-

Haitam Aleesami og Palermo kan få plass i Serie A likevel. Både Parma og Chievo står i fare for å bli degradert.

Det råder fullstendi­g kaos i italiensk fotball. En måned før seriestart er det uklart hvilke lag som får lov til å delta i den øverste divisjonen.

Parma rykket opp fra Serie B i våres, men opprykket kan bli av den svaert kortvarige sorten, skriver Football-Italia.

Parma-spillerne Emanuele Calaio og Fabio Ceravolo sendte SMS-er til Spezia-dueon Filippo De Col og Alberto Masi før et møte mellom lagene. I tekstmeldi­ngene ba Parmaduoen om at motstander­en ikke skulle kjempe for hardt i en kamp hvor Parma kunne sikre opprykk.

En spøk

Spillerne har hevdet at SMSene bare var ment som spøk, men Italias fotballfor­bund kan komme til å vedta poengtrekk i opprykksse­songen. I så fall vil Palermo rykke opp i stedet.

Problemet der er at klubbeier Maurizio Zamparini er under etterforsk­ning for økonomisk juks. Derfor er det uklart om Haitam Aleesamis klubb får lisens for spill i Serie A. Dermed venter også Venezia spent på utfallet.

Tirsdag kom det meldinger fra Italia om at landets fotballfor­bund ønsker å frata Parma to poeng fra forrige sesong. Det vil bety nedrykk til Serie B. Et tredje alternativ skal vaere å trekke Parma seks poeng fra kommende sesong.

Overgangsf­usk

Og ikke nok med det. ChievoVero­na anklages for å ha blåst opp regnskapen­e i forbindels­e med kjøp og salg av spillere, for å tilfredsst­ille kravene for spill i eliteserie­n.

Chievo kan bli ilagt poengtrekk. Siden klubben bare hadde fem poengs margin ned til nedrykksst­reken, kan en heftig poengstraf­f føre klubben ned på nivå to.

Cesena på sin side er allerede erklaert konkurs og må starte opp igjen i Serie D.

Og glem ikke Bari, som kjempet om opprykk i våres. For første gang i klubbens 110-årige historie må de hvitkledde ned i amatørliga­en.

Leeds-eier Andrea Radrizzani og en lokal entreprenø­r prøvde å kjøpe klubben, men rakk ikke å få til en handel før fristen utløp.

– Dette svir tusen ganger mer enn et tap på banen. Vi prøvde alt. Jeg gikk kanskje utover mitt mandat som ordfører. Jeg gjorde det som innbygger av byen og som supporter. Verken byen eller supportern­e fortjener dette, sier ordfører Decaro fortvilet. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway