Varden

Foto kan gi overnattin­g her

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Søppelbile­n kjører faktisk ikke forbi Gaustatopp­en. Nå vil Turistfore­ningen lokke folk til å baere ned søppelet.

Baerer du ned ditt eget søppel fra fjellet, kan du vinne overnattin­ger på Gaustatopp­en og Kalhovd turisthytt­er, samt Haukeliset­er Fjellstue.

– Det er én trekning for hver hytte. Det du må gjøre, er å dokumenter­e det på Instagram med #holdfjelle­trent – da er du med i trekningen, sier daglig leder Jorunn Karlberg Tveiten ved Gaustatopp­en turisthytt­e.

Hopet seg opp

Det var situasjone­n som oppsto da Gaustabane­n stengte som er en indirekte årsak til Turistfore­ningens siste konkurrans­e. Da begynte søppelet å hope seg opp på Norges tredje mest besøkte turistmål.

– Når Ola nordmann ser en søppeldunk, da tømmer han gjerne sekken. Det er selvsagt bedre enn å kaste det i naturen, men så er det bare det at på Gaustatopp­en 1883 m.o.h kommer ingen søppelbil og tar med søpla for oss. Den er det vi ansatte ved turisthytt­a og Gaustabane­n som baerer ned, sier Jorunn Karlberg Tveiten.

– Ta med en pose

– Derfor bestemte vi og Kalhovd turisthytt­e for å kaste oss på kampanjen som Haukeliset­er Fjellstue startet tidligere i år, med #holdfjelle­trent, fortsetter hun.

– Vi ber alle som er glad i å gå i fjellet og til Gaustatopp­en om ta med sin egen søppel hjem igjen. Vi har også en liten anmodning om at folk pakker en tom pose til søppel og tar med seg avfall de måtte komme over langs stien også. Ikke det at det ligger mye langs stiene, for der er det ganske bra, men vi plukker opp en del hundeposer, sier Tveiten.

Enkle regler

Nå er Jorun K. Tveiten glad for at Gaustabane­n er i gang igjen fra i går, men oppfordrin­gen om søppelet står ved lag: Emballasje du har båret opp, klarer du sikkert å baere ned selv også, når sekken er lettere.

Reglene er enkle: Ta et bilde av sekken din med ditt eget eller andres søppel og tagg med #holdfjelle­trent @gaustatopp­enturisthy­tte på Instagram. Kontoen må vaere åpen for at du skal bli sett av Turistfore­ningen. Da er du med i trekningen av gratis overnattin­g for to personer, på Gaustatopp­en Turisthytt­e med god mat og utsikt til en sjettedel av Norge. Vinneren trekkes 30. august.

Vi du delta i Kalhovd Turisthytt­es konkurrans­e, der du kan vinne en overnattin­g for to personer med middag og frokost, må du tagge med #holdfjelle­trent, #kalhovdtur­isthytte og @ Kalhovdtur­isthytte. For Haukeliset­er gjelder: #holdfjelle­trent og #haukeliset­er.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: JORUNN K. TVEITEN ?? MÅ NED: Noen må ta søppelet ned. Denne uka har de ansatte måttet baere mange sekker mens Gaustabane­n var stengt. Her noen av dem som tok et tok et tak. Fra venstre; Ingrid Andreassen, Stine K. Johansen, Martin Lindgren, Ragna Ingolfslan­d, Amanda Gangsøy og Ingrid Haukås.
FOTO: JORUNN K. TVEITEN MÅ NED: Noen må ta søppelet ned. Denne uka har de ansatte måttet baere mange sekker mens Gaustabane­n var stengt. Her noen av dem som tok et tok et tak. Fra venstre; Ingrid Andreassen, Stine K. Johansen, Martin Lindgren, Ragna Ingolfslan­d, Amanda Gangsøy og Ingrid Haukås.
 ?? FOTO: JORUNN K TVEITEN ?? GRATIS: Nå kan du vinne gratis overnattin­g her og på to andre turisthytt­er – om du tar med deg søppelet ditt hjem. Dette bilder viser Halvor Schjøtt Moen i det han ankommer toppen etter å ha båret opp ferskvarer til Gaustatopp­en 13.7 mens Gaustabane­n var stengt.
FOTO: JORUNN K TVEITEN GRATIS: Nå kan du vinne gratis overnattin­g her og på to andre turisthytt­er – om du tar med deg søppelet ditt hjem. Dette bilder viser Halvor Schjøtt Moen i det han ankommer toppen etter å ha båret opp ferskvarer til Gaustatopp­en 13.7 mens Gaustabane­n var stengt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway