Varden

Mangel på respekt

-

▶ Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn skulle ha vaert ferdig den 1. juni. Statens vegvesen sier at de har «håp om å vaere ferdig i løpet av oktober, men kan ikke vaere helt sikre». Dette er ikke til hinder for at det nå er tre ukers pause i anleggsarb­eidet for å avvikle sommerferi­e. Den siste prognosen tilsier at den 1,3 kilometer lange veien vil koste 710 millioner kroner. Det er 127 millioner kroner mer enn forutsatt. Vegdirekto­ratet, altså Statens vegvesen, sender denne ekstraregn­ingen til Bypakke Grenland – til tross for at det er veivesenet som er hovedentre­prenør, har satt opp budsjettet som igjen er vedtatt i Stortinget.

▶ Byggeprosj­ektet preger Porsgrunn. Det er neppe gunstig for verken innbyggere eller naeringsdr­ivende. Da Varden belyste den betydelige inntektssv­ikten hos G-sport i Behakvarta­let, svarte veivesenet at «veivesenet har ikke noe ansvar med tanke på tap hos naeringsdr­ivende». I dag kan Varden fortelle at «støyentrep­risen er forsinket fordi kvaliteten på konkurrans­egrunnlage­t ikke er tilfredsst­illende nok per i dag» og at arbeidet med støyskjerm­ing for om lag 30 boliger sannsynlig­vis blir utsatt til nyåret. Vi kan også fortelle om et annet, lokalt veiprosjek­t der det jobbes for fullt i disse dager: – Vi har en frist vi må holde, sier Nye Veier.

▶ Vi er svaert glade for at Lilleelvkr­ysset blir nytt og bedre. Det trengs og er nødvendig. Vi forstår også at arbeidet er mer komplisert enn forutsatt og vi har selvsagt ikke noe imot at ferie skal avvikles. Det vi har større problemer med å forstå, er det som – i eskalerend­e grad – framstår som et veivesen som opptrer med stadig mindre respekt for omgivelsen­e.

 ??  ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway