Varden

Reiser til Sørlandet som optimist

Odd Herakles er stor favoritt til å vinne sitt første NM i dag. Eier Odd Paulsen er optimist.

- ▶ Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

Moe Odin-sønnen var også stor favoritt til å vinne NM i fjor, men da ble han tatt imot av Gylden Balder, og brukte altfor mye krefter tidlig i løpet.

I år har han fått et langt bedre spor, og på forhånd ser alt lyst ut med tanke på seier.

Ser bra ut

Sist på Jarlsberg måtte Odd Herakles trave utvendig for Nyland i knalltøft tempo, men klarte likevel å svare opp angriperne til slutt.

– Han var tapper sist, og han lar ikke konkurrent­ene gjerne springe forbi seg på oppløpet.

Paulsen tror hesten skal vise seg fra sin beste side i dag.

– Jeg har ikke hørt noe annet fra Lars (O. Romtveit, trener av hesten) enn at alt er som det skal vaere. Alt skal vaere på stell.

Han er imidlertid litt mer spent enn vanlig.

– Vi reiser jo ned til Kristiansa­nd med en hest som er favoritt. Likevel er jeg litt spent på om formen sitter i ettersom han har bedekket så mange hopper i år. (80 stk.).

Perfekt spor

Bamblehest­en er lynkjapp fra start.

– Sporet er helt perfekt, og han blåser vel til tet. Med den viljen han har lar han neppe noen komme forbi seg verken fra start eller på oppløpet.

Paulsen frykter at noen kanskje vil trykke knallhardt.

– Det ligger vel kanskje i kortene at en av konkurrent­ene vil komme fram og trykke på, men det tror jeg ikke gjør noe for min hest. Han er sterk og tåler det. Det blir nok verre for den som kommer fram og legger press på ham.

Ulmer i bakgrunnen

Som nevnt var Odd Herakles stor favoritt i NM også i fjor.

– Når det er sagt sitter det jo litt i bakhodet det løpet han måtte gå i fjor. Da ble han svart opp av en hest som nesten ikke kom til mål, og som siden vel ikke har kommet til start. Det ødela for Odd Herakles i fjor, men vi satser på litt mer tur i år.

Kusken Adrian Solberg Akselsen har også seierstro.

– Så vidt jeg vet ser alt bra ut med hesten på forhånd, og jeg er alltid optimist når jeg setter meg opp bak ham.

Kusken er veldig fornøyd med sporet.

– Et helt perfekt spor, og jeg tror nok ingen kan nekte oss teten. Den jeg frykter mest er Galileo på grunn av kusken som kan vaere litt uberegneli­g.

Egen fanklubb

Odd Paulsen har gitt bort et sprang med Odd Herakles som loddes ut. Inntektene går til Bamble Travlag. En del av deres medlemmer stiller opp på Sørlandets Travpark i dag.

– Jeg er som sagt optimist før jeg reiser nedover. Jeg blir igjen i Kristiansa­nd for jeg har bursdag i morgen. Det blir feiring uansett, men det hadde jo vaert ekstra morsomt hvis jeg kunne feire NM-seier samtidig.

Paulsen har fått trykket opp egne T-skjorter med bilde av Odd Herakles på.

– Odd Herakles får med seg sin egen fanklubb nedover. En del fra min naermeste familie, og noen fra travlaget. (Bamble Travlag).

 ??  ?? FORHÅNDSFA­VORITT: Odd Herakles falt som storfavori­tt i fjorårets NM, men de fleste tror han vil ta revansje i løpsoppleg­g. Her etter seieren på Jarlsberg sist sammen med eierne Odd Paulsen, Linda Kvernenes med mann og
FORHÅNDSFA­VORITT: Odd Herakles falt som storfavori­tt i fjorårets NM, men de fleste tror han vil ta revansje i løpsoppleg­g. Her etter seieren på Jarlsberg sist sammen med eierne Odd Paulsen, Linda Kvernenes med mann og
 ??  ?? NY KRANS?: Odd Herakles fikk en flott krans etter seieren under Midtsommer­travet på Leangen.
NY KRANS?: Odd Herakles fikk en flott krans etter seieren under Midtsommer­travet på Leangen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway