Varden

Tom Erik Solberg tror på Royal Baby i V75-1

- Morten.skifjeld@varden.no

Det er flere telemarksh­ester i sving under V75-omgangen på Sørlandet i dag. Foruten Odd Herakles er det vel Royal Baby som har den beste vinnersjan­sen.

▶ Hoppa til Morten Andersen og Frank Dewey har bare vaert utenfor trippelen ved et tilfelle. Sist var hun bedre enn noengang da hun tross bakspor mot gode hester bare dundret forbi dem nedover oppløpet.

- Helt klart min beste sjanse for dagen. Hoppa er god fra start, og jeg tror vi kommer oss til tet. Jeg synes hun skal regnes med god vinnersjan­se, sier Klostersko­gen-treneren.

Travelt

Solberg skal kjøre i flere av løpene i dag. Hans har også vinnersjan­ser med Moe Tyr og Garli Moe Garlin. Han skal dessuten kjøre outsideren Boris i V75-7.

Fjorårets mestvinnen­de V75kusk skal også stifte bekjentska­p med Valle Fryd i NM for hopper.

- Garli Moe Garlin var svak sist, men kan mye bedre. På en god dag dukker han opp i toppen. Moe Tyr var god sist, og gjør Professor Ø.K. seg bort kan han fort vaere vinneren. Det blir spennende å kjøre danske Boris. Han var god til sier på Bjerke sist, og jeg føler meg slett ikke slått på forhånd.

Han tror det blir litt for tøft for Valle Fryd i NM.

Hun møter de beste hoppene i landet denne gang, og vi er fornøyd med en premie.

Galopp sist

Tako Ø.K. gjør en spennende start i V75-2. Han debuterte for Stall Hamre sist, men da galopperte han seg bort direkte. Feilfritt kan han dukke opp i toppen, og kan også vinne med klaff på veien.

Kile Balder som vant sist, og Neslands Faksen skal også ut i samme løp. Førstnevnt­e møter vel normalt litt for gode hester, og er sikkert fornøyd med en premie. Neslands Faksen har stor kapasitet, men galopperer ofte. Ikke sjanseløs feilfritt.

Arthur Bøs Alsaker Blest har vaert bra i sine siste starter, og er på riktig vei etter mye problemer det siste året. Han er litt tøft ute, men kan sikkert hente seg en god premie med klaff på veien.

Whisky Voice tilhørende Kristine Støen Kivle skal ut i Sølvhesten/V75-7. Han er sterk, men møter overmakten denne gang.

▶ Morten Skifjeld

 ?? BEGGE FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? KNALLGOD SIST: Royal Baby imponerte da hun vant på Bjerke sist.
BEGGE FOTO: HESTEGUIDE­N.COM KNALLGOD SIST: Royal Baby imponerte da hun vant på Bjerke sist.
 ??  ?? NM-DELTAKER: Valle Fryd skal ut i årets NM for hopper, men får det nok tøft med tanke på seier.
NM-DELTAKER: Valle Fryd skal ut i årets NM for hopper, men får det nok tøft med tanke på seier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway