Varden

Tror VM-gullet vil løfte Pogba

José Mourinho er sikker på at at Paul Pogba vil komme tilbake med en ny giv i Manchester United etter å ha løftet VM-trofeet med Frankrike.

-

Pogba var tilstand for kritikk forrige sesong for hans prestasjon på klubblaget Manchester United, og tilbrakte tid på benken på slutten av sesongen.

25-åringen var likevel en nøkkelspil­ler da Frankrike tok VM-trofeet i Russland, saerlig i finalen, hvor han scoret det tredje målet for Didier Deschamps menn mot Kroatia.

Ny spiller

Selv om Mourinho planlegger Premier League-innledning­en neste måned uten Pogba, er portugiser­en sikker på at midtbanesp­illeren vil komme tilbake som en ny spiller.

– Å vinne et VM er kun positivt. Det er vanskelig å si at det å vinne VM kan slå negativt ut for en spillers karriere. Det er fantastisk, sa Mourinho.

– Det er så mange gode spillere som ikke har hatt sjansen til å vinne VM. For Paul er det hans første VM og det å bli verdensmes­ter er fantastisk. Jeg håper han forstår hvorfor han var så god. I finalen var han utrolig god, fortsatte manageren.

Sendte melding

Mourinho ser på Frankrike som en sterk utfordrer til framtidige EM- og VM-gull etter triumfen.

– Det er et ungt lag. Med unntak av Hugo (Lloris) er det et lag som har flere EM- og VM foran seg. Så jeg tenker at framtiden for ham (Pogba) og Frankrike bare kan bli bra.

Manageren sendte en gratulasjo­nsmelding til Pogba etter finalen, men bedyrer at han ikke blandet seg inn med tilbakemel­dinger på hans spill underveis i mesterskap­et.

– Jeg gjorde med Paul som jeg gjør med alle mine spillere. Jeg sendte en melding før og etter, men under mesterskap­et ville jeg ikke forstyrre, sa Mourinho.

– Når de er med landslaget, spesielt i VM, trenger de ikke at klubbmanag­eren henger over skuldrene deres og sier om den er fornøyd eller ikke. De trenger bare å konsentrer­e seg om jobben som skal gjøres.

Usikkerhet­smoment

Fravaeret av Pogba og andre VM-spillere har likevel vaert et usikkerhet­smoment for manageren på den pågående treningsle­iren i USA. Ni førstelags­spillere vil miste hele USAopphold­et. Først neste uke vil Nemanja Matic, David de Gea og nysignerin­gen Fred slutte seg til resten av troppen.

– Oppkjøring­en er veldig dårlig, det må jeg si. Det eneste positive med oppkjøring­en er at unge spillere får trene med oss og muligheten til å se hva det innebaerer å vaere en førstelags­spiller, sa Mourinho.

Alexis Sánchez mangler også på grunn av visumtrøbb­el. Nysignerin­gen Diogo Dalot er på sin side skadd.

– Hvis Alexis ikke får vaert med oss i 15-20 dager er det veldig ille. Diogo visste vi hadde en liten skade, avsluttet Manchester Uniteds manager. (NTB)

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? STYRKE: Manchester United-manager Jose Mourinho er sikker på at VM-gullet vil styrke Paul Pogba, som fikk mye kritikk forrige sesong i den røde trøya.
FOTO: AP/NTB SCANPIX STYRKE: Manchester United-manager Jose Mourinho er sikker på at VM-gullet vil styrke Paul Pogba, som fikk mye kritikk forrige sesong i den røde trøya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway