Varden

– Fikk kall til å gi ut cd

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

– Jeg fikk kall fra Gud om å gi ut denne cd-en, sier Torunn Bøe.

I disse dager er hun en av rundt 500 som deltar på pinsevenne­nes sommerstev­ne i Fyresdal. Men skienskvin­nen er kanskje den eneste der som på egen regning og på eget forlag har gitt ut cd-plate.

Plata «Sterkt vern» med lovsangog bønnetekst­er er resultat av en lang prosess med både motgang og medgang. Den endte til slutt med at Torunn Bøe satt i studio med dyktige musikere for å spille inn nyskrevne sanger av fra Kristin Solheim.

– God respons

– Jeg ville lage lage en lovsangscd som er god og interessan­t også for musikere, til styrke og trøst, forteller Torunn.

Når vi spør henne om plata har fått god respons, svarer hun ja.

– En dame fortalte meg at: «Dette er en helbredels­es-cd.» Hun hadde akkurat vaert i en stor krise og hadde hatt flere angstanfal­l der hun våknet ved tretiden hver natt i noen uker. Da begynte hun å synge lovsanger. Hun brukte mange av sangene fra «Sterkt vern»albumet. Spesielt har sangen «Peace» talt til henne. Hun ble rolig og begynte å sove om natten igjen, selv om krisen ikke var helt over, forteller Torunn Bøe. – Det er en tilbakemel­ding som bekrefter at det var riktig å gi ut denne cd-en.

Kjente musikere

Med seg på CD-en har hun bare godt etablerte musikere. Den lokale musikeren Arvid Pettersen, som deltar i en duett, har bidratt med råd og kontakter. Dermed finner vi disse navnene bak på plata: Carl Oluf Wennerberg, som også er trommeslag­er for «Aha». Frode Mangen har spilt keyboard med Oslo Gospel Choir og Ole Børud. Lars-Erik Dahle har vaert bassist i Ole Børud Band og i tv-programmer. Tarjei Nysted på strykere har spilt inn cd-er med Maria Solheim og flere andre.

– Dette ble vel dyrt?

– Jeg har gjort det skikkelig, svarer hun med et smil.

Plateutgiv­elsen førte også til at domenet torunnboe.com ble opprettet, fordi det er jo ikke bare å gå inn i en platebutik­k å kjøpe cd-er nå i våre dager.

Sang ikke i fem år

Men at det skulle bli en cd fra Torunn i det hele tatt, var ingen selvfølge. For i fem år la hun sangen helt på hylla.

– Da jeg var 18, begynte en brann inni meg. Jeg måtte synge for ikke å brenne opp. Sånn er det bare, forteller Torunn Bøe. I mange år deltok hun som sanger på kristne møter, men så en dag ble det stopp. Hun klarte ikke mer.

– Noen sa til meg at jeg bare gjorde det for å søke oppmerksom­het rundt min person. Det var veldig sårende, forteller hun.

Det var imidlertid mange som savnet stemmen hennes. Torunn Bøe forteller om forbønn og oppfordrin­ger som gjorde at hun til slutt begynte å synge igjen.

– Etter hvert følte jeg at jeg fikk et kall fra Gud om å gi denne cd-en. Det er plate for alle, med god musikk og lindrende tekster, sier Torunn Bøe. ▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VED FYRESVATN: Torunn Bøe forteller at CD-en hennes har lindrende tekster.
FOTO: PRIVAT VED FYRESVATN: Torunn Bøe forteller at CD-en hennes har lindrende tekster.
 ?? FOTO: WWW.TORUNNBOE.COM ?? CD: Plata «Sterkt vern» har 12 sanger.
FOTO: WWW.TORUNNBOE.COM CD: Plata «Sterkt vern» har 12 sanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway