Varden

Uten spor etter savnet 22-åring

- Lise.valbø.rønningen@varden.no

22-åringen som er savnet i Hjartdal var fortsatt ikke funnet da Varden gikk i trykken. Letemannsk­apet var ute i terrenget gjennom hele natt til i dag.

Leteaksjon­en etter den savnede 22-åringen fortsatte i går kveld med full styrke.

Fortsatte i natt

Mannen (22) skulle ut på en treningstu­r i Maelefjell­et i Hjartdal/Seljord søndag ettermidda­g. Han er godt trent og kjent i området. Familien kontaktet politiet da han ikke hadde kommet hjem etter flere timer.

– Vi fikk meldingen like før midnatt søndag, sier politiets operasjons­leder Mariann Jore.

Leteaksjon­en har pågått hele mandag og vil fortsette frem til det er blitt mørkt. Helikopter­e, redningshu­nder og flere enn 80 frivillige bistår politiet og Røde Kors i leteaksjon­en.

Terrenget er bratt og svaert krevende. Når mørket falt på, vil leteaksjon­en derfor ta en annen form.

– Vi kjører på med full styrke i kveld, men har vurdert det dithen at det er farlig for mannskapet å bevege seg ute i terrenget i mørket. Vi skal plassere lytteposte­r i området. Det betyr at det skal sitte mannskaper ute som hører etter lyder fra terrenget, sier politiets operasjons­leder Andre Kråkenes.

Etterforsk­er bredt

Politiet jobber ut fra teorien om at mannen er blitt utsatt for en ulykke.

– Hovedteori­en er at han han er blitt utsatt for en ulykke i terrenget, men vi etterforsk­er bredt og holder alle muligheter åpne, sier Kråkenes.

▶ Lise Valbø Rønningen

 ?? BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES ?? SØKER BREDT: : Politiover­betjent Ståle Fuglås fra Sør-Øst politidist­rikt er innsatsled­er på stedet.
BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES SØKER BREDT: : Politiover­betjent Ståle Fuglås fra Sør-Øst politidist­rikt er innsatsled­er på stedet.
 ??  ?? LETER: Røde Kors-leder Audun Darrud.
LETER: Røde Kors-leder Audun Darrud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway