Varden

Denne kråka startet skogbrann

- KRAGERØ eirik.haugen@varden.no

– Ei kråke hadde satt seg i høyspenten og forårsaket brannen, skrev Kragerø brannvesen om brannen på Tåtøy i helga.

Det meldt om nok en skogog krattbrann i helga, denne gangen på Tåtøy. Brannårsak­en var av det spesielle slaget. En kråke i høyspenten brant opp og startet brannen på øya, melder brannvesen­et.

Knut Jarle Sørdalen i Kragerø brannvesen sier til Varden at dette viser hvor tørt det er i skogen.

Ramlet ned

– Det er ikke uvanlig at fugler setter seg på ledninger og får strøm i seg, men det som er spesielt nå, er hvilke konsekvens­er dette får. Det er så tørt at gnistene fra kråka har antent en brann, sier Sørdalen.

– Det var flere som hadde hørt et smell, og pågangen var stor med folk som meldte ifra. Den har nok startet i høyspenten eller i en trafo, sa Arne Momrak på alarmsentr­alen 110 Telemark til Varden søndag ettermidda­g.

Takker frivillige

Kragerø brannvesen ønsker også å berømme folk som gjør en innsats og la ut følgende melding på Facebook:

– I dag har vi vaert på skogkrattb­rann på Tåtøy. Ei kråke hadde satt seg i høyspenten og forårsaket brannen. Heldigvis ble brannen begrenset da «hele øya» mobilisert­e for å forhindre en storbrann i den knusktørre skogen. Da brannvesen­et kom fram var det en hel skokk med frivillige som sto på rekke og rad opp fjellsiden og sendte vann oppover i bøtter og kar. Takket vaere denne innsatsen, fikk vi et begrenset område å etterslukk­e på, skriver brannvesen­et.

Sørdalen sier at frivillige også hjalp til etter at brannvesen­et kom til stedet.

– Det var folk som hjalp brannvesen­et med å rulle ut slanger. Uten de frivillige­s innsats hadde denne brannen trolig blitt langt mer omfattende, sier Sørdalen.

▶ Eirik Haugen

 ?? FOTO: KRAGERØ BRANNVESEN ?? STARTET BRANN: Kråka måtte bøte med livet etter møtet med høyspentle­dningen på Tåtøy. Etter å ha truffet bakken startet kråka en brann i terrenget.
FOTO: KRAGERØ BRANNVESEN STARTET BRANN: Kråka måtte bøte med livet etter møtet med høyspentle­dningen på Tåtøy. Etter å ha truffet bakken startet kråka en brann i terrenget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway