Varden

Bygger på Heistad

For første gang kan Skien Boligbygge­lag tilby leilighete­r med kort vei til stranda.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ Det skjer i Heistad «sentrum», der Skien Boligbygge­lag (SBBL) og Porsgrunn Utvikling vil sette opp en blokk rett ved gamle E18. Det planlagte Skolehagen borettslag er imidlertid ikke det første prosjektet SBBL gjør utenfor Skien.

– Fra før har vi bygget 90 boliger på Vestsiden, naer 50 på Hovenga og åtte tomannsbol­iger på Eidanger. Men det blir første gangen vi kan tilby medlemmene et prosjekt med så kort vei til sjøen og stranda, sier Marianne Hegna, daglig leder av SBBL.

To terrasser

Det er Porsgrunn Utvikling som eier og utvikler området, som blant annet inkluderer tomta der Heistad barneskole en gang lå. Mens selskapet valgte Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbygge­lag til å bygge ut tomta på nordsiden, ble det SBBL her.

– Der har vi funnet en god samarbeids­partner, som jeg håper vi kan samarbeide mer med i framtiden også, sier Bjørn Anker, styreleder i Porsgrunn Utvikling.

– Her blir det bygget 15 leilighete­r i første byggetrinn. Leilighete­ne blir gjennomgåe­nde med terrasse på begge sider av huset, både mot sjøen i øst og mot kveldssola i vest. Men før vi setter i gang, vil vi gjerne ha noen kjøpere, sier eiendomsme­gler Heidi Solvang i Eiendomsme­gler1.

Forkjøpsre­tt

– Det er medlemmene av SBBL som har forkjøpsre­tt, etter ansiennite­t, når prosjektet kommer ut for salg til høsten. Men vi har allerede merket interesse, også fra ikke-medlemmer, for prosjektet, sier Hegna.

– Det siste er saerlig fra folk som allerede er etablert i eneboliger i området, og som kan tenke seg å forenkle tilvaerels­en, sier Solvang. De som flytter fra hus til leilighet blir stadig yngre, og alle er enige om én ting.

– Alle sier at det er bare én ting de angrer på: Og det er at de ikke har gjort det før, sier hun.

– Etter hvert vil det bli bygget bydelshus ved siden av her. Det som brant, blir revet etter sommeren, sier Anker.

De neste byggetrinn­ene fremdeles å tegneborde­t.

Solvang forsikrer om at de som kjøper i første byggetrinn ikke kommer til å bli boende på i et kontinuerl­ig byggeområd­e. er Selv om regulering­splanen åpner for inntil 115 boliger, kommer framtidig utbygging til å skje sør for den nye boligblokk­a på Heistad.

Bjørn Anker håper at byggingen kan komme i gang til høs- ten. Da vil det ta et drøyt år til før leilighete­ne er ferdige. ▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? OM ET DRØYT ÅR: Marianne Hegna, Bjørn Anker og Heidi Solvang vil bygge 15 boliger her. Bjørn Anker håper at byggingen er i gang til høsten.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD OM ET DRØYT ÅR: Marianne Hegna, Bjørn Anker og Heidi Solvang vil bygge 15 boliger her. Bjørn Anker håper at byggingen er i gang til høsten.
 ?? FOTO: SBBL ?? STUE: Det kreves et minimumsin­nskudd på 50 prosent.
FOTO: SBBL STUE: Det kreves et minimumsin­nskudd på 50 prosent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway