Varden

Veteranene kan fortsatt

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Jovisst, de gamle vet fortsatt hvordan man skal håndtere speedway-sykkelen.

Gubbetreff­et 2018 ble arrangert denne helgen på Geiterygge­n speedwayba­ne.

– Med sine 35 påmeldte var dette landets årets største arrangemen­t, skriver arrangøren i en pressemeld­ing.

Speedwayba­nen på Geiterygge­n er Norges eldste speedwayba­ne, og veteraner fra flere deler av landet storkoste seg med kjøring på ovalen.

Geiterygge­n ble offisielt åpnet i 1955, og det var før de to eldte på treffet Odd Stausland (77) og Ivar Hoffgård (77) ble født.

Begge er aktive Grenlandsf­ørere og var på banen i helgen og testet forholda for å se om det var godt nok for unggutta på noen og seksti.

Jan Jappi Hansen (68) var også ute på banen med sin 1952-modell Jap speedwaysy­kkel, som ble stjålet tidligere denne sommeren.

Denne sykkelen kom lykkeligvi­s tilbake til sin eier etter å ha blitt funnet bak et skur på Gimsøy i Skien etter én ukes tid på avveie.

– Jeg tror Jappi var Grenlands gladeste gutt da han endelig fikk starte og kjøre sykkelen som har vaert til restaureri­ng i ett år før dette, skriver klubben videre i pressemeld­ingen.

Gubbetreff­et hadde også tilreisend­e fra hele Sør-Norge og to bergensere fikk prøve speedway for første gang her i en flott atmosfaere av brent metanol og R-olje, som gir den bestemte speedway-lukten, beskriver arrangøren.

Ikke nok med mye kjøring for landets veteraner, lørdagskve­lden gikk nok med til å fortelle om gamle bravader også.

▶ Tom Arne Borgersen

 ??  ?? TILBAKE: En fornøyd Jan Jappi Hansen med sin tilbakeven­dte stjålne sykkel.
TILBAKE: En fornøyd Jan Jappi Hansen med sin tilbakeven­dte stjålne sykkel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway