Varden

Mangler mye utstyr

Aozubellah Shezad og flere kamerater spilte søndag sin første cricketkam­p på Tvetenbane­n. Det til tross for at de manglet det meste av utstyr til sporten.

- Morten.skifjeld@varden.no

▶ 17-åringen vil prøve å få til et cricketmil­jø i Grenland, og gjerne i resten av fylket også. Sammen med sine kamerater trener de flere ganger i uka, men mest i helgene for da har alle fri.

Søndag spilte de kamp mot Arendal og Grimstad Cricketklu­bb. Det endte med tap, men det brød ikke Shezad og resten av laget seg så mye om.

– Vi har ikke så mye utstyr, men fikk låne en del av Arendal. Uansett ga det mersmak, og vi var fornøyd selv om vi tapte.

Håper på hjelp

Laget består stort sett av gutter under 18 år, men noen er 19–20. De ønsker seg litt utstyr slik at de kan satse enda mer på cricket framover.

– Først og fremst savner vi en trener, men også en del utstyr slik som hjelmer og beskyttere. Kanskje kan vi få litt hjelp av kommunen eller noen andre som kan støtte oss med litt utstyr.

Shezad håper flere får opp øynene for cricket.

– I Afghanista­n der jeg kommer fra er cricket-miljøet veldig stort. Også i India, Pakistan, Bew Zealand og Australia er sporten en av de største. Ønsket vårt er å få til et bra cricketmil­jø i Grenland.

Fin trening

Som nevnt spilte laget sin første kamp for Eidanger mot Arendal søndag.

– Selv om det ble tap var vi godt fornøyd. Vi trenger å spille flere kamper. Nå skal vi spille mot Sandefjord og Tønsberg, og håper også at vi kan få til en kamp mot Lyngdal.

Nå vil Shezad og kameratene prøve å ta med seg det positive fra kampen mot Arendal til de neste kampene.

– Sammen med de andre spillerne skal jeg gå gjennom kampen slik at vi laerer av den, og ta med oss det som var bra videre.

Har en drøm

Shezad selv har en drøm som han en dag håper går i oppfyllels­e.

– Jeg spilte også cricket i Afghanista­n, og det er en sport jeg virkelig liker. Min drøm er å flytte til England for å bli en god cricketspi­ller Jeg håper jeg kan få det til.

Han synes uansett det vil vaere bra hvis de får til et godt cricketmil­jø i Grenland.

– Idrett er alltid gøy, men jeg brenner jo for cricket da. avslutter 17-åringen.

▶ Morten Skifjeld

 ?? ALLE FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? CRICKETLAG­ET: Aozubellah Sherzad, Sefat, Farhad, Asif, Janat Gull, Lal Mohammad, Tazagul, Hedayat, Masiullah, Bilal og Ezatullah spilte kamp søndag.
ALLE FOTO: MORTEN SKIFJELD CRICKETLAG­ET: Aozubellah Sherzad, Sefat, Farhad, Asif, Janat Gull, Lal Mohammad, Tazagul, Hedayat, Masiullah, Bilal og Ezatullah spilte kamp søndag.
 ??  ?? MANGLER UTSTYR: Hjelm og beskyttere er noe av det utstyret guttene på cricketlag­et gjerne vil ha tak i. Her er en av dem i lånt utstyr søndag.
MANGLER UTSTYR: Hjelm og beskyttere er noe av det utstyret guttene på cricketlag­et gjerne vil ha tak i. Her er en av dem i lånt utstyr søndag.
 ??  ?? IVRIG: Aozubellah Shezad vil gjerne få til et cricketmil­jø.
IVRIG: Aozubellah Shezad vil gjerne få til et cricketmil­jø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway