Varden

Nekter å flytte fra Norge

-

Cecilia Braekhus skulle helst tilbrakt mer tid på trening med hennes amerikansk­e trener Johnathon Banks, men bergensere­n vil ikke flytte til USA og ha base der.

Ting går på skinner for Braekhus, som nok en gang forsvarte sine tittelbelt­er da hun slo Inna Sagajdakov­skaja på poeng lørdag.

Hun savner imidlertid én ting i treningshv­erdagen: Mer tid med hennes USA-bosatte trener Johnathon Banks.

Banks er en svaert viktig brikke i teamet til Braekhus. Amerikaner­en står i ringhjørne­t til «The First Lady», og hans viktighet ble illustrert da Braekhus valgte å fly ham inn til Los Angeles på ekspressva­rsel før kampen mot Kali Reis i mai etter at Banks i utgangspun­ktet var opptatt med en annen bokser i Europa.

Før kampen mot Inna Sagajdakov­skaja fikk Braekhus tilbrakt flere uker med Banks da hun ladet opp til kampen i den ukrainske byen Kiev, men hun skulle gjerne hatt enda mer treningsti­d med den tidligere IBO-verdensmes­teren også på generell basis.

– Jeg skulle gjerne hatt enda mer tid med ham, ja. Da kunne vi løftet det et hakk til, sier hun til NTB fra Moskva hvor hun lørdag slo Sagajdakov­skaja.

36 år gamle Banks stoppet på 29 seirer og tre tap i løpet av sin proffkarri­ere. Etter at han la opp som proffbokse­r, har han blant annet trent tungvekts- og bokselegen­den Vladimir Klitsjko.

Det ville vaert praktisk for Braekhus å ha base i USA for å komme naermere Banks, men bergensere­n vil ikke flytte fra Norge etter å ha tilbrakt store deler av proffkarri­eren i Tyskland.

– Det er helt uaktuelt for meg å flytte fra Norge. Det er veldig viktig for meg å vaere i Norge med venner og familie. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway