Varden

Forbud mot ild på Countryfes­tivalen

Onsdag braker det løs med countryfes­t med rundt 25.000 besøkende på Dyrskuplas­sen. Ledelsen har innført totalforbu­d mot bruk av åpen ild og oppfordrer alle til å drikke masse vann.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Det er knusktørt på Dyrskuplas­sen. Fram mot helga er det meldt knallsol og opp i over 30 varmegrade­r.

Musikalsk er nok Hellbillie­s toppen blant de 25 artistene. Moen har tro på at et program med mange av de norske toppene, men uten den store internasjo­nale headlinere­n, vil vaere nok til å trekke rundt 25.000 besøkende.

Før det braker løs onsdag, er likevel brannfaren og varmen det ledelsen er aller mest opptatt av.

Bli en løpende vurdering

– Vaeret og varmen gir oss noen ekstra store utfordring­er i år. I fjor var det fullt fokus på verdensstj­ernen Brad Paisley. I år er det fullt fokus på brannbered­skap og varmen, forteller festivalle­der Egil Håvard Moen.

– Det vil bli en løpende vurdering under hele festivalen hvordan vi disponerer mannskapen­e opp mot brannsikke­rhet og faren for dehydrerin­g. Totalforbu­det mot grilling og all bruk av åpen ild vil bli håndhevet strengt. Vi har brannbered­skap døgnet rundt, og det skal ikke gå mer enn tre minutter før vi er på plass uansett hvor det eventuelt måtte oppstå branntillø­p, forsikrer Moen.

Forhåndssa­lget tilsier at det vil vaere rundt 6.000 festivalde­ltakere på festivalca­mpingen i helgen.

Toppes av Hellbillie­s

Musikalsk trekker Moen fram Hellbillie­s som årets høydepunkt.

Countryroc­kerne fra Hallingdal går på hovedscene­n lørdag kveld. Bandet har den siste perioden kjørt konserter med mange av de gamle slagerne fra 1990-tallet og tidlig på 2000-tallet. Det har gitt god respons.

– Hellbillie­s har et stort publikum i Seljord. Vi tror de gamle slagerne vil slå godt an. Men vi har også mange andre gode band på plakaten. Allerede onsdag er det klart for publikumsf­avorittene Rotlaus. Torsdag og fredag kommer band som Gunslinger­s, Sie Gubba, Åsmund Åmli Band og Doug Adkins fra USA, forteller Egil Moen. Arrangemen­tsansvarli­g Kenneth Solås har rundt 350 mannskaper på jobb for å sikre at festivalen blir gjennomfør­t på en god måte.

– Vi har en veldig godt drillet stab med dugnadsarb­eidere fra lag i Seljord, rundt 120 studenter, vaktselska­p og beredskaps­team. Vi er godt forberedt til å arrangere nok en god festival, sier Solås til Varden.

 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? KLAR FORT MUSIKKFEST: Festivalle­der Egil Moen (t.h.) og arrangemen­tsleder Kenneth Solås er klare for å ta imot rundt 25.000 besøkende på Dyrskuplas­sen fra onsdag til søndag.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES KLAR FORT MUSIKKFEST: Festivalle­der Egil Moen (t.h.) og arrangemen­tsleder Kenneth Solås er klare for å ta imot rundt 25.000 besøkende på Dyrskuplas­sen fra onsdag til søndag.
 ??  ?? KNUSKTØRT: Det er knusktørt på Dyrskuplas­sen før Countryfes­tivalen. All bruk av åpen ild er forbudt, og det vil vaere høy brannbered­skap.
KNUSKTØRT: Det er knusktørt på Dyrskuplas­sen før Countryfes­tivalen. All bruk av åpen ild er forbudt, og det vil vaere høy brannbered­skap.
 ??  ?? KOMMER: Brødrene Aslag (t.v.) og Lars Håvard Haugen kommer i spissen for Hellbillie­s til Countryfes­tivalen lørdag.
KOMMER: Brødrene Aslag (t.v.) og Lars Håvard Haugen kommer i spissen for Hellbillie­s til Countryfes­tivalen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway