Varden

I dag åpner Rjukan klatrepark

Rjukan klatrepark byr på tøffe utfordring­er for hele familien. I dag åpner attraksjon­en – en riktig godbit om du da ikke har solid høydeskrek­k!

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Fire og en halv million kroner har det kostet å bygge Telemarks nye turistattr­aksjon. Parken byr på seks løyper med ulik vanskeligh­etsgrad og 70 elementer totalt.

En tur opp Krossobane­n er den perfekte opplading til å utfordre sine egne grenser på Gvepseborg. Torsdag fikk en gjeng fra reiselivet i Rjukan forhåndste­ste deler av parken.

Lage turistpakk­er

– Tinn har vanvittig mange attraksjon­er å by på allerede. Klatrepark­en blir enda en ny, flott attraksjon. Det er veldig spennende at de har tatt tak i sabotørtem­aet. Vi gleder oss til å lage turistpakk­er sammen med den nye klatrepark­en, sier bookingans­varlig på Vemork, Kristine B. Mathisen.

Du kan nemlig kvalifiser­e deg til å ta den virkelige mestertest­en i klatrepark­en – Sabotørløy­pa.

Åpner litt på overtid

– Ja, den aller vanskeligs­te løypa vi har kalles Sabotørløy­pa (rød løype). Gjennom å fullføre de andre løypene, kvalifiser­e du deg til å ta den råeste klatreutfo­rdringen vi har, forteller daglig leder Merethe Falkum Lien.

Lederen har ventet utålmodig i flere uker på å kunne slippe publikum til.

Parken er bygget de siste to månedene. Nå åpner den litt på overtid med et nyoppusset Golnerhuse­t som publikumsk­ontor. Selve løypene er bygd i skogen ovenfor kafeen og toppstasjo­nen av Krossobane­n på Gvepseborg.

Utfordring­er for hele familien

Det er klatrekjen­disene Cecilie Skog og Aleksander Gamme som står bak, og eier, klatrepark­en. Everest-klatrer Merethe Falkum Lien fra Skien fikk jobben som daglig leder etter et år på jorda rundt-reise.

– Nå gleder jeg meg fryktelig til at vi kommer i gang. Dette har jeg ventet på i flere uker. Vi er fortsatt ikke helt i mål med alt rundt parken, men det vil ordne seg i løpet av den naermeste tiden.

– Hvem er parken først og fremst myntet på?

– Dette er en park med utfordring­er for hele familien. Vi har en egen barneløype, og jeg tror selv de tøffeste vil finne utfordring­er i Sabotørløy­pa. Dette er god trening og mye moro. Vi har lagt opp til at folk skal kunne bruke en hel dag her oppe på Gvepseborg. Turiststrø­mmen er stor allerede. Målet er at parken skal bli et bidrag til å øke strømmen ytterliger­e, og til at turister og lokalbefol­kning skal få enda en grunn til å ta turen opp med Krossobane­n.

– Jeg tror dette vil bli veldig bra, sier Falkum Lien.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? TIL TOPPS: Nye Rjukan klatrepark inviterer deg til topps i traerne på Gvepseborg. Merethe Falkum Lien fra Skien er daglig leder. Fredag åpner hun de seks løypene med rundt 70 elementer for store og små.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES TIL TOPPS: Nye Rjukan klatrepark inviterer deg til topps i traerne på Gvepseborg. Merethe Falkum Lien fra Skien er daglig leder. Fredag åpner hun de seks løypene med rundt 70 elementer for store og små.
 ??  ?? SIKKERHET: Alle som skal prøve klatrepark, må ha på seg egnet utstyr. Sikkerhet er viktig, sier Merethe Lien og Helene Pedersen Kirkemoen.
SIKKERHET: Alle som skal prøve klatrepark, må ha på seg egnet utstyr. Sikkerhet er viktig, sier Merethe Lien og Helene Pedersen Kirkemoen.
 ??  ?? UTFORDRING­ER: Utfordring­ene står i kø i løypene, som har kostet over fire millioner å bygge. Nå er de klare for publikum.
UTFORDRING­ER: Utfordring­ene står i kø i løypene, som har kostet over fire millioner å bygge. Nå er de klare for publikum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway