Varden

– Espen Ruud er lagets bjellesau

– Espen Ruud er lagets bjellesau, mener fysioterap­eut Anders Braastad.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Odds fysioterap­eut er over seg av beundring av fysikken til den 34 år gamle høyrebacke­n.

Først hodet

– Han holder så lenge han vil, og jeg tror det er hodet som setter stopper først. Fysisk er han lagets bjellesau, og hans testresult­ater er blant lagets beste, alltid. Vi sammenlikn­er Espens resultater med andres. I tillegg er han sjeldent skadet eller syk. Det er gøy å jobbe med Espen, forklarer Braastad.

Espen Ruud er klar for å fullføre sin femårskont­rakt med stil, og mer til.

– Jeg blir nok ingen ny Frode Johnsen, men er klar for å spille lenger enn den kontrakten jeg har med Odd nå, sier backen etter torsdagens trening.

For ordens skyld; Frode Johnsen spilte til han var 41 år, og ble tidenes eldste norske landslagss­piller i 1-1 kampen mot Island i kvalifiser­ingen til VM i Brasil 2014 med sine 39 år, 6 måneder og 28 dager. Han ble også med sin 2-0-scoring mot Sheriff Tiraspol i 2015 tidenes eldste målscorer i en europeisk klubbturne­ring.

– Det er ikke noe jeg har som mål, og jeg tar det som det kommer. Fortsatt synes jeg det er veldig morsomt å spille fotball, og jeg har en kropp som ikke føles gammel, legger han til.

Én av tre

Espen Ruud er en av tre spillere i Odd-troppen som har spilt alle seriekampe­ne denne sesongen. Sondre Rossbach og Elba Rashani er de to andre.

– Jeg mener at jeg fortsatt har noe å bidra med på banen, så jeg ser ikke noe ende, legger han til.

– Men da du i 2014 skrev under på en femårskont­rakt, tenkte du at dette var din siste kontrakt?

– Nei, det gjorde jeg ikke, men

man vet aldri hva som skjer, legger han til.

Nå er det halvannen sesong igjen av den kontrakten, og backen har ikke tenkt å vaere «grei» mot andre høyrebacke­r som venter på at Ruuds form skal dale.

Får vente på tur

– De får bare vente, for jeg har ikke tenkt å la dem slippe til enda, smiler han lurt.

Det er dårlig nytt for talentene.

– Jeg har mange år igjen jeg, så de må smøre seg med tålmodighe­t, humrer 34-åringen.

 ??  ?? FLERE ÅR: Espen Ruud har halvannet år igjen av sin femårskont­rakt med Odd. Skal vi tro backen, blir det neppe hans siste kontrakt med skiensklub­ben.
FLERE ÅR: Espen Ruud har halvannet år igjen av sin femårskont­rakt med Odd. Skal vi tro backen, blir det neppe hans siste kontrakt med skiensklub­ben.
 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX ??
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? IMPONERT: Anders Braastad er imponert over nivået til Espen Ruud, og kaller ham lagets bjellesau.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN IMPONERT: Anders Braastad er imponert over nivået til Espen Ruud, og kaller ham lagets bjellesau.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway