Varden

Forundret over ministeren

- Fredrik.nordahl@varden.no

Ordføreren i Porsgrunn mener noe skurrer når naeringsmi­nisteren hevder at deponisake­n ikke har vaert diskutert i regjeringe­n.

Nylig sa naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen til Varden at til tross for miljødepar­tementet har bestemt at det skal konsekvens­utredes et deponi i Brevik, så har man ikke diskutert saken i regjeringe­n. Det får ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, til å reagere.

Ikke diskutert

– Man vurderer altså å kjøre en statlig planproses­s for en kommersiel­l aktør. Så vidt jeg vet, så har det aldri skjedd før. Og når man i tillegg hevder at det haster med et nasjonalt deponi, så er det merkelig at saken ikke er viktig nok til at den havner på en saksliste på en regjerings­konferanse, sier Kåss.

I regjerings­instruksen står det at «Alle viktige saker drøftes i regjerings­konferanse før de formelle beslutning­ene fattes enten i statsrådsm­øte eller i vedkommend­e departemen­t. Dette sikrer at regjeringe­n står samlet bak beslutning­ene.»

Kåss, som tidligere har vaert statssekre­taer i Jens Stoltenber­gs regjering, lurer på hva som er forankring­en i beslutning­en om en konsekvens­utredning.

– Staten har aldri gjort noe tilsvarend­e før. Når man gjør noe som er svaert upopulaert lokalt, samtidig som man hevder det er av ekstrem nasjonal viktighet, så synes jeg det er snedig at det ikke er tatt opp i regjeringe­n. Hvem er det som er pådrivere her, spør han seg.

Retter kritikk

Kåss mener at Røe Isaksens uttalelser viser at beslutning­en om en konsekvens­utredning, er et sololøp fra miljøminis­ter Ola Elvestuen (V).

– Dette er en beslutning tatt av Elvestuen alene, og det gir grunn til å forsterke kritikken mot ham, sier Porsgrunns­ordføreren.

Kåss mener også det er verdt å rette en pekefinger mot jobben naeringsmi­nisteren og porsgrunns­mannen gjør lokalt.

– Jeg mener det er svakt av Røe Isaksen at han ikke har kjempet for at deponisake­n ikke er blitt diskutert i regjeringe­n. Motstanden som er her lokalt, kommer ikke til å komme med i konsekvens­utredninge­n, sier Kåss. ▶ Fredrik Nordahl

 ??  ?? DEPONI-KRITIKK: Ordfører Robin Kåss mener naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen bør løfte deponispør­smålet inn i regjeringe­n.
DEPONI-KRITIKK: Ordfører Robin Kåss mener naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen bør løfte deponispør­smålet inn i regjeringe­n.
 ??  ?? FAKTA: Naeringsmi­nisteren sier han vil ha alle fakta på bordet.
FAKTA: Naeringsmi­nisteren sier han vil ha alle fakta på bordet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway