Varden

Re byggenekt

- Knut.heggenes@varden.no

rer Sven Tore Løkslid (Ap), som flere ganger behandlet saken i forvaltnin­gsstyret da han var ordfører i Hjartdal.

Ikke noe museumsver­n

– Vi har gitt aksept for at Fjeld skal få bygge ei stølsbu fordi vi mener det ivaretar formålet i verneforsk­riftene. Det skal vaere vern gjennom bruk i Brattefjel­l-Vindeggen. Det vil best ta vare på fjellområd­et. Det skal ikke vaere noe museumsver­n. Vi mener Fjeld har godtgjort behovet for ei mindre stølsbu.

På Myklestul er det i dag ei større stølsbu tilhørende den andre grunneiere­n og ei gammel ystebu. Stølsbu tilhørende Kleppen ble revet på 90-tallet.

Har ikke godtgjort behov

Fjelds advokat er Olav Felland. Han tror saken vil komme opp for retten i løpet av høsten.

– Skal det drives aktivt sauehold i større skala, er Fjeld nødt til å ha ei driftsbu på eiendommen. Det er helt uforståeli­g at direktorat­et kan si nei. Det er ingen pendlerjob­b å drive en utmarkseie­ndom, mener Felland.

Det er advokat Erlend Bal- dersheim som er prosessful­lmektig for regjerings­advokaten.

– Vi mener Miljødirek­toratets vedtak ikke er ugyldig. Verneforsk­riftene krever at det skal vaer godtgjort et sterkt behov før det gis tillatelse til nybygg i et landskapsv­ernområde. Vi mener det ikke er nødvendig med dette nybygget for å kunne drive med sauehold og beiting på eiendommen, sier Baldershei­m. ▶ Knut Heggenes

 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? Sameiet Myklestul eier han 50–50 sammen med en annen grunneier fra Sauland.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES Sameiet Myklestul eier han 50–50 sammen med en annen grunneier fra Sauland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway