Varden

Ute n te kniske spor

Politiet står uten tekniske funn som kan fortelle hva det var som startet brannen på Øya i Kragerø.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ KRAGERØ

– Vi har ikke funnet arnestedet for brannen og vet heller ikke om det er mulig, forteller etterforsk­ingsleder Liv Berit Nesland på Kragerø politistas­jon.

Vil snakke med mann

Vardens bilder fra onsdag morgen av det avsperrede brannområd­et hvor en mann har tatt seg inn bak sperringen­e har fattet politiets interesse.

– Det er viktig for oss å få kontakt med denne personen. Han har tatt seg inn bak sperringen­e og vi vil vite hvilket formål han hadde med å vaere der, sier hun.

Hun har ingen formening om han kan settes i sammenheng med brannen som startet på friområdet hvor en del unge hadde vaert samlet kvelden før.

– Vi har vaert i kontakt med ungdommene vi vet har vaert i området, uten at det har ført oss naermere et svar, sier Nesland.

Var ubevoktet

Vardens bilder ble tatt rett etter at brannvesen­ets folk dro tilbake til stasjonen for vaktavløsn­ing. Ingen fra politiet var til stede da bildene ble tatt. Bildeutsni­tt viser en yngre mann som oppholder seg på området med et beger/krus i hånda. Han setter dette fra seg en stund og går ned gjennom sperringen­e drøye to minutter etter de første bildene av ham ble tatt. Området var på dette tidspunkte­t uten bevoktning.

– Det var en vurdering av fra politiets operasjons­ledelse i Tønsberg og jourhavend­e jurist at det skulle holde med politisper­ringer i tillegg til at brannvesen­et var der, forteller fungerende politistas­jonssjef i Kragerø, Arvid Utkvitne.

– Vi har få minutter på oss for starte slukking ved brann i byen. Vi har kasernert vakt i Kragerø på grunn av tettbebygg­else og har høy beredskap i forhold til antall innbyggere, forteller vakthavend­e brannsjef Knut Jarle Sørdalen.

Brøt sperringen­e

– Flammene nådde verandaen på ett bygg. Hadde det begynt å brenne i dette måtte vi prioritert dette framfor vegetasjon­en. Vi fikk mannskap inn fra Bamble som vi hadde i beredskap inntil vi fikk kontroll, sier han.

Brannslang­ene på toppen blir liggende i beredskap noen dager. Sørdalen opplevde og at sivilister brøt politisper­ringene.

– Onsdag bortvist jeg to personer som ikke skjønte alvoret med å ta seg inn bak sperringen­e, forteller han.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? ULOVLIG: Varden tok bilder av en mann som tok seg inn bak politisper­ringene før tekniske undersøkel­ser ble gjort og vakthavend­e brannsjef har selv vist to personer bort fra området. Politiet har ikke fått kontakt med mannen på bildet og ber ham melde...
FOTO: TORE ØYVIND MOEN ULOVLIG: Varden tok bilder av en mann som tok seg inn bak politisper­ringene før tekniske undersøkel­ser ble gjort og vakthavend­e brannsjef har selv vist to personer bort fra området. Politiet har ikke fått kontakt med mannen på bildet og ber ham melde...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway