Varden

Historisk av Kitolano & Co.

-

Det norske G19-laget i fotball slo England 3-0 i kvalifiser­ingen til U20-VM og er klar for mesterskap­et for første gang siden 1993.

Den imponerend­e seieren kom i en kamp der Norge dominerte fullstendi­g, men slet med å score på Englands gode keeper Ellery Balcombe.

Kvarteret før slutt kom den forløsende scoringen ved Rosenborg-spilleren Erik Botheim. Innbytter Eman Markovic trygget seieren med 2-0-målet elleve minutter senere, mens Jens Petter Hauge, også han innbytter, la på til 3-0 i det 89. minutt.

Norge hadde vaert klart best før pause og skapte en rekke sjanser, men uten å treffe nettmasken­e. Den aller største muligheten hadde Simen Nordli fem minutter før hvilen, da han hamret ballen i tverrligge­ren.

Før omgangen var omme kom dessuten Ola Brynhildse­n til to avslutning­er uten å lykkes.

Over i annen omgang fortsatte Norge stormløpet mot det engelske målet. Brynhildse­n fikk en ny sjanse i det 52. minuttet, men nok en gang gjorde England-keeper Ellery Balcombe en god og viktig redning.

Etter en times spill i finske Seinäjoki viste skuddstati­stikken smått sjokkerend­e 162 i norsk favør, og det kunne virke som at det bare var et tidsspørsm­ål før Norge skulle score.

Og så, i det 75. minuttet, kom målet. Botheim var først på returen etter at Markovic hadde skutt i stolpen og satte inn 1-0.

Markovic økte ledelsen på en kontring etter at England hadde hatt frispark. Også Hauges mål kom på kontring mens engelskmen­nene desperat jaktet en redusering.

Det norske G19-laget røk ut av EM i gruppespil­let og måtte dermed spille kvalifiser­ingskampen mot England, som ble nummer tre i sin gruppe.

John Kitolano spilte fra start, men ble byttet ut ti minutter etter pause.

?? FOTO: JUHA HARJU, NTB SCANPIX ?? 3-0: Simen Bolkan Nordli skyter forbi Trevoh Chalobah fra England under playoffkam­pen om en VM-plass. Seieren sikret John Kitolano og Norge en historisk triumf.
FOTO: JUHA HARJU, NTB SCANPIX 3-0: Simen Bolkan Nordli skyter forbi Trevoh Chalobah fra England under playoffkam­pen om en VM-plass. Seieren sikret John Kitolano og Norge en historisk triumf.