Varden

Klopp toner ned Liverpool

-

Jürgen Klopp gjør det han kan for å tone ned et oppstemt Liverpool etter klubbens suksess på overgangsm­arkedet.

Det er lenge siden optimismen rundt Liverpool har vaert så høy som den er i disse dager. I vår tok Merseyside-laget seg helt til mesterliga­finalen, og siden da har flere brikker i stallen falt på plass.

Inn dørene har Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri og Alisson kommet for til sammen 174 millioner pund. Det tilsvarer hele 1,87 milliarder kroner. Men der fansen har fått tilbake et ektefølt håp om å se Liverpool løfte ligapokale­n igjen for første gang siden 1990, er Klopp opptatt av å beholde bakkekonta­kten.

– For meg er de to siste ukene som kommer, de to aller viktigste i løpet av sesongoppk­jøringen. Jobben min er ikke å vaere opprømt. Ja, jeg vet at stemningen er veldig positiv om dagen. Vi spilte nylig en Champions League-finale, som er en positiv ting selv om vi ikke vant.

Sinte og grådige

– Vi må vaere klare for store utfordring­er og de store målene vi har satt oss. Som lag må vi vaere like sinte, aggressive og grådige og ha vilje til å vinne i hver eneste kamp, sier Klopp til Liverpools TV-kanal.

Tyskeren vil ikke se noen tegn til selvtilfre­dshet over at Liverpool har lyktes stort i sommerens overgangsv­indu. Han peker på at de andre lagene også er proppet med kvalitet.

– Vi må vaere klare for kampene vi har i vente, ikke feire spillerkjø­p og slike ting.

Gir ikke opp Sturridge

Liverpool har lagt deler av forberedel­sene til den nye sesongen til USA. Klopp er imponert over formen skadeforfu­lgte Daniel Sturridge har vist i sommer. Mange har avskrevet den engelske spissen, men sjefen er klar til å gi ham nok en sjanse.

– Vi er ikke i tvil om, det har vi aldri vaert, kvaliteten han har. I øyeblikket ser han veldig bra ut. Det er kult, både for ham og oss.

Sturridge, som har ett år igjen av kontrakten med Liverpool, har gjennom hele sin karriere vaert nedlesset med skader. I januar ble 28-åringen lånt ut til West Bromwich, men han pådro seg raskt en skade og rakk bare å få seks kamper for laget som rykket ned fra Premier League.

Liverpool serieåpner hjemme mot West Ham 12. august.

(NTB)

 ?? FOTO: CHUCK BURTON / AP / NTB SCANPIX ?? SKYHØYT: Jürgen Klopp vet at stemningen er skyhøy i Liverpool om dagen, men han maner alle i og rundt klubben om ikke å miste bakkekonta­kten.
FOTO: CHUCK BURTON / AP / NTB SCANPIX SKYHØYT: Jürgen Klopp vet at stemningen er skyhøy i Liverpool om dagen, men han maner alle i og rundt klubben om ikke å miste bakkekonta­kten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway