Varden

Med EM på CV-en

Sekken inneholdt ikke ambisjoner om annet enn å ha det gøy. Eirik Heggenes levde opp til egne forventnin­ger, og skrev seg inn i fylkets idrettshis­torie.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ I oversikten over EM-deltakere fra Telemark, vil 30-åringen fra Notodden få sin plass, etter å ha debutert i Skien Fritidspar­k.

– Det er jo litt morsomt, da. Norway på ryggen og greier, sier telemarkin­gen med et smil, etter første kamp i europamest­erskapet i crossminto­n.

Litt piano

Mot tsjekkiske Makrlik ble det tap i to strake sett, men Heggenes tok fem og sju poeng fra den mer erfarne motstander­en.

– Han er suveren verdensene­r og stor favoritt her. Tror ikke vi skal legge skjul på at han tok det litt piano i denne kampen, tilføyer han med fem og sju poeng.

For ett år siden visste tennis- spilleren fra Notodden lite eller ingenting om crossminto­n.

Via håndballka­mp

En håndballka­mp satte ham på sporet.

– Jeg var her og så Gjerpen mot Vipers, og der ble denne idretten vist fram. Etter å ha slått litt med Morten (Påsche, europamest­er, journ.anm.), fant jeg ut at dette faktisk var ganske gøy.

Slik startet en ny karriere for han som fortsatt ikke skal ha andre ambisjoner enn å ha det morsomt.

Telemarkin­gen trener Lier IL når det passer.

Resten tar han på hjemmebane – der det måtte passe å sette opp to kvadratisk­e baner på 5,5 meter, med 12,8 meters avstand mellom disse.

– Der vinner jeg

med

– Mot kona og andre blant familie og venner. Der vinner jeg, vet du, sier EM-debutanten smilende.

Norges mann fra Notodden regner med at EM er over for hans del etter de innledende kampene, og er glad for å ha deltatt i selskap med 195 andre.

– Bare det å ha et europamest­erskap i Telemark, er ikke så verst.

Skape miljø?

– Kan du skape et miljø på Notodden?

– Jeg har vaert med i tennisklub­ben i mange år, men tviler vel litt på om det er så mange flere derfra som er interesser­t. Men det hadde vaert gøy med noen flere fra Telemark, så det er bare å stikke innom her.

Heggenes er beviset på at det kan vaere kort vei til store konkurrans­er i en idrett som foreløpig er lite utbredt i Norge.

Mindre enn ett år etter at han forsøkte seg for første gang, har han både spilt NM og EM.

EM spilles fram til lørdag, og siste finale er over utpå ettermidda­gen. Da er det spilt totalt 473 kamper i Skien, i regi av Lier IL.

▶ Bjørn Borge

 ?? ALLE FOTO: BJØRN BORGE ?? DELTA: Eirik Heggenes hadde klare mål om at det viktigste var å delta, da han skrev historie som telemarkin­g i EM i crossminto­n på nesten-hjemmebane.
ALLE FOTO: BJØRN BORGE DELTA: Eirik Heggenes hadde klare mål om at det viktigste var å delta, da han skrev historie som telemarkin­g i EM i crossminto­n på nesten-hjemmebane.
 ??  ?? TRAVELT: EM i crossminto­n spilles over 15 baner i Skienshall­en, med nesten 200 spillere i aksjon.
TRAVELT: EM i crossminto­n spilles over 15 baner i Skienshall­en, med nesten 200 spillere i aksjon.
 ??  ?? MESTER: Morten Påsche fra Lier er regjerende europamest­er i sin klasse.
MESTER: Morten Påsche fra Lier er regjerende europamest­er i sin klasse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway