Varden

Bommet i spurten

Alexander Kristoff tok tredjeplas­sen, mens franske Arnaud Démare endelig kjempet seg til en spurtseier på den 18.-etappen av Tour de France.

-

▶ Det var ventet at spurterne ville dominere etappen. Peter Sagan som leder poengkonku­rransen suverent hadde en stygg velt på forrige etappe og dermed var det mange som trodde at Kristoff endelig skulle lykkes i Tour de France. Han har ikke vunnet noen etappe i storrittet siden 2014.

– Litt skuffet

– Jeg kom litt langt bak på oppløpet. Det var dumt, men jeg mistet posisjonen gjennom de siste svingene. Litt skuffet, men beina var litt tyngre enn sist, sa Alexander Kristoff til TV 2.

Kristoff ble nummer tre. Edvald Boasson Hagen kom på plassen bak Kristoff.

Et utbrytergr­uppe på fire syklister hadde et lite forsprang, men feltet, med Kristoffs UAElag i spissen, hadde kontroll på utbryterne, som aldri fikk mer enn et par minutter.

Suveren seier

Likevel var det Démare som klarte å vinne en suveren seier. I fjor vant Edvald Boasson Hagen en etappe slik at det norske antall etappeseir­er fortsatt er på 17.

Vinneren på den forrige etappen, Nairo Quintana, måtte i asfalten midtveis på etappen, men colombiane­ren fikk bare noen skrubbsår.

Britiske Geraint Thomas fort- setter i den gule ledertrøye­n og han er 1.59 minutter foran nederlands­ke Tom Dumoulin. Fredag er det den siste klatreetap­pen i årets utgave.

Fronter EM-laget

Alexander Kristoff fronter det norske laget i EM-rittet på landevei i skotske Glasgow. Kristoff vant EM i Danmark i fjor.

Med seg på laget får han lagkamerat­en Sven Erik Bystrøm i UAE. Norge stiller også med spurtkanon­ene Sondre Holst Enger og Kristoffer Halvorsen. August Jensen og Rasmus Fossum Tiller er også på et sterkt norsk lag.

Norges Cykleforbu­nd har ellers tatt ut 14 utøvere til multiEM i Glasgow 2–12. august.

– Vi reiser til EM med mål om å forsvare tittelen med Alexander Kristoff. Løypa skal passe han ganske bra, og det blir spennende å se hva vi kan få til. Til tross for at vi ikke har tilgang på alle norske ryttere grunnet konkurrere­nde rittprogra­m, stiller vi med et sterkt lag som skal gi god støtte rundt Kristoff, sier sportssjef Hans Falk.

Sterkt kvinnelag

Kvinneland­slaget på landevei stiller med ryttere på både EMtempoen og fellesstar­ten. Kvinnenes fellesstar­tritt arrangeres søndag 5. august og det er Susanne Andersen, Stine Borgli, Emilie Moberg og Line Gulliksen som skal forsvare de norske fargene.

– Vi stiller med et sterkt lag i denne løypa. Vårt antatt sterkeste kort på forhånd er nok Susanne, men vi har flere kort å spille på, sier Carl Erik Pedersen. (NTB)

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? TRE: Alexander Kristoff må se at seieren glipper. Franske Arnaud Démare vinner, med landsmanne­n Christophe Laporte (t.h.) på andreplass.
FOTO: AP/NTB SCANPIX TRE: Alexander Kristoff må se at seieren glipper. Franske Arnaud Démare vinner, med landsmanne­n Christophe Laporte (t.h.) på andreplass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway