Varden

Første tap for Norge i VM

-

De norske kvinnene i VM i strandhånd­ball gikk på sitt første tap med 0–2 mot vertsnasjo­nen Russland torsdag.

Norge klarte ikke hamle opp med de russiske kvinnene etter å ha tapt 8-12, 12-14, men er likevel klar for kvartfinal­e.

– Det er vrient å gå gjennom et helt mesterskap uten tap, sa trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

– I første omgang gjorde vi for mange tekniske feil. Det bedret seg i andre omgang, men vi hadde for dårlig utnyttelse på sjansene. Jeg er fornøyd med forsvars- og målvaktssp­ill. Spillet fram til avslutning er jeg også fornøyd med. Vi kommer til gode sjanser, selve spillet er bra, la han til.

Martine Welfler ble toppscorer med 12 poeng mot Russland.

Brasil er motstander i den siste kampen i gruppen fredag. Den kampen avgjør Norges plassering i hovedrunde.

Tidligere på dagen tok Norge sin fjerde strake 2-0-seier. Thailand ble slått i den første kampen i hovedturne­ringen.

Norge vant med sifrene 18–11 og 16–10. Norge var sammen med Brasil ubeseiret i gruppen. Etter torsdagens kamper er Spania eneste lag som ikke har tapt.

Katarina Karlsen Ugland ble norsk poengdronn­ing med 12 fulltreffe­re mot Thailand, mens Welfler scoret 10 poeng. (NTB)

?? FOTO: BJØRN BORGE ?? TAP: Landslagst­rener Eskil Berg Andreassen og Norge måtte registrere det første tapet i VM.