Varden

Hamre i trøbbel

-

▶ Atle Hamre er utestengt på livstid fra DNTs anlegg. Mandag trente han likevel med en av stall Hamres hester på Jarlsberg, melder ØstlandsPo­sten.

Broren Frode Hamre risikerer nå å straffes for at lillebrore­n trente ulovlig. Han satt opp bak stall Hamres nye superhings­t Seven And Seven, og kjørte et intenst treningsar­beid før løp på Jägersro i Sverige neste uke.

– Jeg fikk ikke tak i min bror Frode, og bestemte meg for å kjøre selv. Det er neppe noe jeg kommer til å gjøre igjen, men denne gangen bestemte jeg meg for å gjøre det, så får det baere eller briste med reaksjonen­e, sier Atle Hamre til Trav og Galopp-Nytt.

Eventuelle reaksjoner vil ikke ramme ham direkte. Det Norske Travselska­p vurderer om det skal gis sanksjoner til storebror Frode Hamre, som har signert en avtale hvor han står ansvarlig for at broren Atle ikke skal kjøre på Jarlsberg med stallens hester.

– Det er på det rene at Atle Hamre har kjørt et treningsar­beid på Jarlsberg, men vi må få klarhet i hendelsesf­orløpet før vi bestemmer oss for hva vi skal gjøre, sier generalsek­retaer Svein Morten Buer i DNT til ØstlandsPo­sten.

– Det er uansett et brudd på den dommen Atle har, og Frode Hamre har definitivt et ansvar for at dette ikke skjer.

Avisen har ikke fått noen kommentar fra Hamre-brødrene, men Frode Hamre uttaler seg om saken i Trav og Galopp:

– Jeg har bedt ham om å ikke kjøre på Jarlsberg fordi det går utover meg, men jeg kan ikke styre en kar på snart 60 år som aldri har latt seg styre. Nå må vi bare fastslå at gjort er gjort, og at jeg må baere konsekvens­ene for det. Jeg er ganske fortvilet over det som har skjedd, og jeg tror Atle skjønner det, men hans impulskont­roll er det ikke alltid lett å forholde seg til, sier han. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway