Varden

Lei av musikkbråk fra sommerfest­er

Café Osebro og flere hundre gjester feiret sommeren med høylytt musikk til klokka ett om natta. Dagen derpå mottok kommunen klage fra nabolaget.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Ikke alle satte pris på at Claes Lindberg Covershow dundret løs i Osebro-hagen natt til søndag.

– Vi hadde fått tillatelse fra politiet og orientert kommunen på forhånd. Det var dessuten sendt ut nabovarsel, sier daglig leder Knut Mjåland til Varden.

Hilde C. Andersen var på besøk hos sin mor på Osebro brygge. Hun reagerer kraftig på musikkstøy­en og sendte søndag et brev til kommunen.

«Undertegne­de er på ingen måte imot arrangemen­ter der det spilles musikk, men jeg etterlyser en vilje fra kommunes side til å kontroller­e støynivået som er så ekstremt sjenerende for naboer og beboere langs elva. Jeg etterlyser også at Porsgrunn kommunen rydder opp i søknadspro­sessen ved arrangemen­ter med spilletid etter kl. 23.00.» skriver hun blant annet i brevet til kommunen.

Undrer seg

Overfor Varden utdyper hun hva hun mener om lydnivået.

– Bandet spilte som om det skulle vaere en stor stadionkon­sert med 10.000 mennesker til stede – og ikke bare noen få hundre. Når det var pausemusik­k, så var det egentlig helt greit, sier hun.

– Jeg synes kommunen bør kontroller­e lydnivået. Dessuten kan vel utestedene jobbe litt med støyskjerm­ingen. Jeg undres også over at kommunen i utgangspun­ktet har gitt lov til fire arrangemen­ter til spilletid etter klokka 23. Men med dette arrangemen­tet blir det fem denne sommeren.

Orker ikke

Andersen tror det er mange som ikke orker å ta opp kampen mot konsertstø­yen.

– Det er ingen tvil om at det er en belastning for dem som bor på Vestsida og i naerheten av restaurant­en på østsida, sier hun.

Også i fjor var det sommerkons­ert.

–Da søkte vi først til kommunen, sier daglig leder Knut Mjåland ved Cafe Osebro.

–Da fikk vi til svar at arrangemen­ter på privat grunn er noe vi må søke politiet om. Det gjorde vi. Det samme skjedde i år, legger han til.

Mjåland mener denne festen er en berikelse for Porsgrunn.

– Vi gjør dette en gang i året. Det var en fantastisk stemning med feiring av Porsgrunn og sommeren. Jeg håper det er rom for å finne på noe her i byen, det har vaert dødt i Porsgrunn i hele juli, sier han.

–Men må dere spille så høyt? – Det er kanskje noe vi kan se på til neste år.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? HER VAR DET LIV: Konserten I Osebro-hagen holdt det gående til klokka 01.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M HER VAR DET LIV: Konserten I Osebro-hagen holdt det gående til klokka 01.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway