Varden

Selger flest og tar seg

Krogsveen Bamble har 65–70 prosent av sjøhyttema­rkedet i Grenland. De tar 350.000 kroner for å selge en hytte til ni millioner.

-

▶ I tillegg til faste honorar på 17.000 kroner tar meglerfirm­aet på Stathelle 3,75 prosent i provisjon, og ligger med det over øvrige meglere i sjøhyttema­rkedet.

22 år i markedet

– Vi har spesialise­rt oss på fritidsbol­igmarkedet i Porsgrunn og Bamble. Vi skal alltid gjøre en best mulig jobb for kundene. Jeg velger derfor å ikke ta på meg for mange oppdrag. Jeg mener de som bruker oss er heldige som kan dra nytte av at vi er i dette markedet hele tiden. Jeg kjenner så å si hver holme og øy her og har solgt sjøhytter i 22 år, sier eiendomsme­gler Henrik Tangen hos Krogsveen Bamble.

Det meste som ble lagt ut på forsommere­n er solgt.

– Vi har hatt et veldig bra salg og er i år oppe i 35 hytter hittil, forteller Tangen.

Reduserer provisjons­satsen

Ved Trolldalen er en hytte til 12 millioner til salgs.

– For oss var det først og fremst viktig å få en god megler. Vi gjorde litt research blant kjenninger og valgte DNB Eiendom, forteller selgeren.

Da de kom til meglerhono­rar var de fornøyd med at megler gikk ned på provisjons­satsen. Den ble satt til 1,5 prosent og beløpet havner rett under to hundre tusen kroner.

– Ved såpass kostbare eiendommer er 1,5 prosent ganske vanlig, forteller eiendomsme­gler Tom Didrik Eriksen i DNB Eiendom.

Han selger hytter i Porsgrunn og Bamble.

For hytter i prisområde­t 5–8 millioner er provisjone­n på 1,5 til 2 prosent, likt som flere av de andre meglerfirm­aene, forteller Larvik, han. For ei hytte på rundt tre millioner kroner vil provisjons­satsen vaere på 2-2,5 prosent.

12-millioners hytta er han litt spent på.

– Vi har hatt noen henvendels­er, men den ble ikke lagt ut før i juli og det er litt sent. Den ligger ikke helt ved vannet, men litt tilbaketru­kket med fabelaktig god utsikt. Den kan og sees på som en utviklings­eiendom siden den har to byggeklare hyttetomte­r og en uregulert tomt på den over fem dekar store eiendommen, forteller megleren.

På en egen øy utenfor Kjønn-

 ?? ARKIVFOTO ?? TOPPER: Eiendomsme­gler Henrik Krogsveen i Bamble.
ARKIVFOTO TOPPER: Eiendomsme­gler Henrik Krogsveen i Bamble.
 ??  ?? 12 MILLIONER: Eiendomsme­gler Tom Didrik Eriksen skal selge denne hytta med 5,7 dekar tomt i Trolldalen i Bamble for
12 MILLIONER: Eiendomsme­gler Tom Didrik Eriksen skal selge denne hytta med 5,7 dekar tomt i Trolldalen i Bamble for

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway