Varden

Vet fortsatt ikke hvor føreren er

- Vendy.berg.hegle@varden.no

Politiet har beslaglagt to biler og avhørt en mann i forbindels­e med at en bil fullastet med alkohol krasjlande­t på Lanner i helga. Politiet vet ikke hvor sjåføren er.

Mandag ettermidda­g avhørte politiet mannen som ble pågrepet da han oppsøkte ulykkesste­det på Lanner i Porsgrunn. Han er i 50-årene og bosatt i Sverige.

– Han ble løslatt etter avhør, men siktelsen er oppretthol­dt, sier politiadvo­kat Pernille Nordendal.

Siktet for medvirknin­g

Mannen er siktet for medvirknin­g til smugling og overtredel­se av tolloven.

– Han kom til stedet kort tid etter ulykken, og politiet har mistanke om at han kjenner til bilen. Han erkjenner ikke straffskyl­d, sier Nordendal.

Politiet har beslaglagt både ulykkesbil­en og bilen mannen i 50-årene kom kjørende med til ulykkesste­det mandag.

Nordendal opplyser at politiet fortsatt etterforsk­er saken

– Ettersom politiet ikke har pågrepet sjåføren kan vi ikke gå ut med detaljer rundt beslaget av alkohol, sier hun.

Totalvrak

Det var litt over klokken halv ti søndag formiddag at politiet fikk melding om at en personbil hadde krasjet ved trafikksta­sjonen ved E18 på Lanner.

Bilen har tilsynelat­ende brast inn i en lyktestolp­e, som knakk i sammenstøt­et, og deretter deiset inn på trafikksta­sjonen.

Bilen, som fikk store skader i smellet, viste seg å vaere fullastet med alkoholhol­dig drikke. Sjåføren var imidlertid ikke å spore.

Politiet opplyste søndag kveld at de mistenker at det kan dreie seg om organisert smuling av alkohol. De tror at mannen de pågrep har kjørt noen minutter i forveien over grensa for å sjekke at «kysten var klar».

▶ Vendy Berg Hegle

 ?? FOTO: DRONEINFO.NO ?? TOTALVRAK: Bilen fikk store skader i ulykken, men det meste av øl- og spritflask­ene virket å vaere uknuste.
FOTO: DRONEINFO.NO TOTALVRAK: Bilen fikk store skader i ulykken, men det meste av øl- og spritflask­ene virket å vaere uknuste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway