Varden

Tung jobb å redde siste bit av Bergbys

På to år har «Nye Bergbys» på Vallermyre­ne gått med totalt 906. 000 kronerimin­us.–Men det er ingen krise her, sier daglig leder Atle Isaksen.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Via selskapet Heimat satte han i 2015 i gang en redningsak­sjon etter at det forrige Bergbys-regimet kollapset og seks restaurant­selskaper havnet i skifterett­en. Men hamburgere­ventyret lar vente på seg.

Isaksen startet med tre Bergbys-restaurant­er.

Nå er det bare én igjen.

I mars i år var det over og ut på Down Town. Og i desember i fjor måtte Bergbys på Notodden slå av stekeplate­ne for godt.

Under kontroll

Isaksen mener situasjone­n nå er under kontroll og viser til at Bergbys så langt i år har gått i pluss.

Nylig kom regnskapet for 2017. Her fortelles historien om lavere omsetning og et økt underskudd sammenlign­et med i 2016.

Underskudd

Resultat før skatt endte på minus 495.000 kroner, som var svakere enn i 2016 da underskudd­et var på 411.000. Omsetninge­n stanset på 7, 2 millioner som er en nedgang fra 8,8 millioner i 2016.

– Er det krise, daglig Atle Dreyer Isaksen?

– Nei, det er det ikke. Vi gjorde noen tiltak, da vi meldte oppbud for to restaurant­er. Nå konsentrer­er vi oss om den ene som vi har igjen. Dette skjer etter at vi har jobbet med konsepter og kostnadsku­tt. Det har vaert en tung prosess å få en full oversikt.

–Nå er det kun en Bergbys-restaurant igjen, vil den overleve?

–Detmenervi­denskal.

Negativ egenkapita­l

leder

Isaksen forteller at eierne har gått inn med ekstra kapital i påvente av bedre tider. Regnskapet viser en negativ egenkapita­l på 520.758.

«Regnskapet er avlagt under forutsetni­ng om fortsatt drift og dette er basert på forventet framtidig overskudd samt at morselskap­et dekker eventuelle likviditet­sunderskud­d ved behov,» heter det i notene til regnskapet.

– Et gjennomgåe­nde problem har vaert for høye kostnader, sier Isaksen

Reduserte kostnader

På Vallermyre­ne greide man i fjor å redusere lønnsbudsj­ettet med 700.000 kroner. Varekostna­dene gikk også ned, men det er også en naturlig konsekvens av at det ble solgt mindre mat.

Selskapet hadde en kortsiktig gjeld på 1,2 millioner kroner.

Bergbys Porsgrunn er underlagt Svai-gruppen. Eierne står også bak Heimat-konseptet som har kafeer i Vinje, på Lasses i Bamble samt på Brokelands­heia i Aust-Agder.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? OVERSKUDD: Driften så langt i år har gått i pluss, bekrefter Atle Dreyer Isaksen.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M OVERSKUDD: Driften så langt i år har gått i pluss, bekrefter Atle Dreyer Isaksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway