Varden

Har åpnet full drapsetter­forskning

Politiet har åpnet drapsetter­forskning etter at 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død på Varhaug på Jaeren natt til mandag.

- HÅ

Jenta ble funnet på en sti på Varhaug i Hå kommune klokka 3.10 natt til mandag. Politiet tror de står overfor et drap og får bistand fra Kripos. Ingen er mistenkt i saken.

– Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd. Funn på stedet gjør at vi betrakter det som et mistenkeli­g dødsfall. Vi er på et tidlig tidspunkt i etterforsk­ningen, men vår hypotese er at vi står overfor et drap. Jeg vil presisere at vi også holder andre muligheter åpne, sier politiadvo­kat Herdis Traa.

Obdusert tirsdag

Det er for tidlig å si noe om dødsårsake­n, ifølge politiet. Den døde jenta vil bli obdusert tirsdag opplyser politiet. 13-åringen ble funnet på en gangsti ved jernbaneli­njen som går gjennom Varhaug.

Politiet var i området på et annet oppdrag da de ble kontaktet av faren til jenta natt til mandag. Da hadde familien og andre allerede lett etter henne i flere timer, etter at hun ikke kom hjem som avtalt.

Politiet ber folk melde fra om ting, biler og personer de har sett, samt ting de har hørt. Politiet jobber med å kartlegge hvem som var i området i det aktuelle tidsrommet. Flere av dem politiet mener det er naturlig å avhøre er mindreårig­e.

Familien i sjokk

Folk blir bedt om å notere ned tidspunkte­r de var ute, hva de hadde på seg og andre detaljer slik at det blir lettere å huske dersom politiet ønsker informasjo­n senere. Familien til den døde jenta fikk mandag oppnevnt bistandsad­vokat Harald Øglaend som representa­nt.

– Familien er i sjokk. Jeg har kun møtt dem en gang, og da var de naturligvi­s ganske preget. Det begynner nok å synke inn for dem hvor alvorlig dette er, sier familiens bistandsad­vokat Harald Øglaend til TV 2.

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? POLITIET MISTENKER DRAP: En 13 år gammel jente ble funnet død på Varhaug i Rogaland klokka 03:10 natt til mandag.
FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX POLITIET MISTENKER DRAP: En 13 år gammel jente ble funnet død på Varhaug i Rogaland klokka 03:10 natt til mandag.
 ?? FOTO: PRIVAT / NTB SCANPIX ?? FUNNET DØD: Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag.
FOTO: PRIVAT / NTB SCANPIX FUNNET DØD: Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway