Varden

Utelukker ikke eliteserie­debut

- Nils-tore.olsen@varden.no

Dag-Eilev Fagermo utelukker ikke at Filip Møller Delaveris (17) debuterer i eliteserie­n i år.

▶ I forrige uke skrev Varden at 17-åringen er det siste tilskuddet av proffspill­ere i Odd. Mandag holdt klubben en pressekonf­eranse for å presentere Delaveris.

Odd-trener Fagermo mener at kantspille­ren har blitt så god at det var vanskelig å ikke skulle gi kontrakt.

– Filip har blitt så god at han måtte få kontrakt. Han er en annen type spiller, med meget god fysikk. Potensiale­t er kjempestor­t. Han gir de kantene som er der nå konkurrans­e.

– Så mye at han kan vaere aktuell for å spille i eliteserie­n utover høsten?

– Ja, faktisk. Det kan skje. Han har vaert god i sommer, så absolutt.

I Odd-stallen er det bare Joshua Kitolano som er yngre, han er født 3. august 2001. Delaveris er født 10. desember 2000, mens Marius Bustgaard Larsen er født 14. mai samme år.

17-åringen gikk på NTGU i Baerum, men valgte skole og fotball i Skien framfor Oslo. På to år har han gått gradene.

– Jeg angrer ikke på det, og har det veldig bra på TiT og i Odd. Jeg reiste hit på grunn av kombinasjo­nen med skole og at Odd har lag på alle nivåene som var riktig for meg i forhold til å ta gradvis steg (3. divisjon, 2. divisjon og eliteserie­n), sier Astallens ferskeste navn.

– Jeg har skrevet under på en toårskontr­akt. Det er utrolig moro å se hvor langt jeg har kommet på kort tid, smiler skoleeleve­n, som skal gå 3. klasse det kommende skoleåret.

– Det kan selvfølgel­ig bli tøft, men mange har gjort det før meg. Jeg tror jeg klare det, smiler kantspille­ren.

▶ Nils-Tore Olsen

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? SCORET: Filip Delaveris var med Odd til La Manga i vinter og scoret i sin debut mot danske Horsens.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN SCORET: Filip Delaveris var med Odd til La Manga i vinter og scoret i sin debut mot danske Horsens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway