Varden

Neste års spel sikret

Med vel 2.350 billetter solgt fordelt på årets fire forestilli­nger trenger ikke arrangøren­e av Marispelet bekymre seg over fortsettel­sen.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Styreleder Gro Synnøve Brekka jubler over årets besøkstall for Marispelet. Mer enn 2.350 solgte billetter og totalt i overkant av 2.650 besøkende gjør Brekka veldig glad.

Besøkstall som varmer

– Når det gjelder solgte billetter er dette det beste resultatet vi har hatt på ti år, og det nest beste noensinne, sier en svaert fornøyd styreleder til Varden.

Årets fire forestilli­nger ble vist onsdag til og med lørdag sist uke. Varden trillet en femmer på terningen i sin anmeldelse av forestilli­ngen og skrev at oppsetning­en formelig struttet av drama, spillegled­e og energi, for ikke å forglemme trøkk og timing. Blant de profilerte aktørene som deltok i år var Stig Henrik Hoff, Kai Remlov, Ingebjørg Buen, Ingebjørg Lognvik Reinholdt og Leif Arild Sanden.

Roser de mange deltakerne

– Hva har gledet deg mest i år, Gro Synnøve Brekka?

– De som var på scenen var så fantastisk flinke. Vi har også hatt så mange gode hjelpere, ikke minst nye. Alt har rett og slett gått veldig bra, sier styreleder­en.

Oppturen er kjaerkomme­n etter to skrinne økonomiske år i 2016 og 2017. I 2016 hadde spelet et underskudd på 106.000 kroner. I fjor var underskudd­et økt til 250.000 kroner.

– Hva betyr den flotte oppslutnin­gen i år for Marispelet­s framtid?

– Det betyr at vi allerede nå kan begynne å planlegge. Dermed er det mange ting som blir enklere. Vi har søkt Telemark fylkeskomm­une om midler til en produsent i deltidssti­lling. Alt blir lettere når vi har vist at vi er på vei oppover, mener Brekka som opplever at mange heier på Marispelet nå.

– Ja, i år har vi en veldig god følelse, sier styreleder­en.

Glad og takknemlig

Tidligere i år kunne hun glede seg over at en anonym giver ga tilsagn om i alt 325.000 kroner i støtte til Marispelet i form av 125.000 kroner i 2018 og deretter 100.000 kroner i 2019 og 2020.

– Den anonyme giveren så oppsetning­en vår i år og er helt overbevist om å ha satset på «riktig hest». Dette gjør oss både glade og takknemlig­e, sier Gro Synnøve Brekka.

Andreas Soltvedt ▶

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? SETT AV MANGE: Historien om Mari (Ingebjørg Buen) og hennes kjaerlighe­tstunge skjebne fikk mange til å besøke årets utgave av Marispelet.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT SETT AV MANGE: Historien om Mari (Ingebjørg Buen) og hennes kjaerlighe­tstunge skjebne fikk mange til å besøke årets utgave av Marispelet.
 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? VELDIG FORNØYD: Styreleder og produsent for Marispelet, Gro Synnøve Brekka, takker deltakere og publikum.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD VELDIG FORNØYD: Styreleder og produsent for Marispelet, Gro Synnøve Brekka, takker deltakere og publikum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway